Operafestival 2024

Opera Østfold slipper programmet for årets operafestival: – I år har vi tenkt helt nytt

I april arrangerer Opera Østfold for tredje gang Fredriksten Operafestival. Vi gleder oss til å presentere enda en storslått operafestival med et repertoar som vi håper vil treffe et bredt publikum – og som vi tror kan bli blant vårens vakreste eventyr i Østfold.

I Opera Østfold jobber vi hele tiden for å treffe både nye og gamle publikummere – Fra fjern, nær og i alle aldersgrupper. Fra 12. til 20. april fyller vi Halden med magiske operaopplevelser for hele familien. Vi har satt sammen et program hvor voksne i alle aldre, ungdom og også de minste kan få muligheten til å oppleve musikk og formidling i verdensklasse.

– Fjorårets festival gikk over tre dager, og ble en suksess med mange besøkende. I år satser vi stort og utvider festivalen til hele 9 dager, med et svært variert program. Vi tror og håper årets program vil begeistre nye og kjente publikummere, sier Pål Scott Hagen, operasjef i Opera Østfold.

Festivalens storsatsning er oppsetningen av La Bohème – en av verdens mest kjente operaer, av den italienske komponisten Giacomo Puccini -, skreddersydd for å passe vårt fantastiske Fredrikshalds Teater. Teateret er Norges eneste bevarte barokk-teater, bygget i 1838.

Regissør for denne ærlige og intime versjonen av La Bohème, er Lars Harald Maagerø. Vi har også fått med oss noen av Norges fremste solister. Hovedrollene spilles av Lydia Hoen Tjore, Bror Magnus Tødenes og Beate Mordal.
Denne oppsetningen er unik i sitt slag og vil absolutt være verdt å få med seg for både opera- entusiaster og andre.

Programmet for Fredriksten Operafestival 2024 slippes 1. februar. Les mer om dette senere i pressemeldingen.

Samarbeid med flere av byens spennende aktører

I tillegg til et utvidet og mer allsidig program for Fredriksten Operafestival, er samarbeidet med Halden Internasjonale Musikkfilm Festival (HIMF), AI+ (Internasjonal konferanse for anvendt kunstig intelligens), ICAPAI (Akademisk konferanse for kunstig intelligens), og nettverket Kunnskap i sentrum nytt av året.

– Ønsket er å kombinere film, musikk, utdanning og teknologi, for å gi folk muligheten til å tilegne seg mange gode opplevelser, møte nye og gamle bekjentskaper og få både faglig og kulturelt påfyll gjennom hele uka, sier Hagen.

Kombinasjonen av teknologi, musikk, film og utdanning kan tilsynelatende virke tilfeldig sammensatt, men har i flere sammenhenger vist seg å være en viktig katalysator for økonomisk utvikling, som sammen med de kreative prosessene leder til regional vekst.

– Helt siden etableringen i 2003, har Opera Østfold hatt som formål å fungere som regionens kraftsenter innen opera- og scenekunst. Derfor er det viktig for oss å ta vår rolle i et slikt samarbeid, sier operasjef Hagen.

Litt om programmet for Fredriksten Operafestival 2024

Den 12. april sørger vi for en pangstart på festivalen. Reza e i Ragazzi, eller «Reza og gutta», tøyer grensene til klassisk musikk på en måte og et nivå publikum sjeldent har hørt maken til. Reza Aghamir leder eliten av norske mannlige operasolister gjennom en kveld med fantastiske arier og mannskorsang på scenen i Byparken.

Videre blir det Liederaften med Johannes Weisser, konsert med Halden Demenskor og Operapub på Kulturhuset i Halden, og tre forestillinger med La Bohème – for å nevne noe.
Vi arrangerer også en forrykende spesial-utgave av Barnas Søndag, hvor barna kan boltre seg i utkledningsrom, være med på danseverksted, ta plass i en magisk tannlegestol, oppleve musikalske barneforestillinger, få ansiktsmaling og mye mer.

Vi avslutter festivalen med OperaFest (også i Byparken), hvor to sangere i verdensklasse møter Det Norske Blåseensemble til en kveld hvor kjærlighetens mange fasetter reflekteres i håndplukkede arier og duetter. Solistene er baryton Audun Iversen og sopran Lina Johnson.

 

Vi gleder oss til en fantastisk festival-uke og håper å se både nye og kjente ansikter fra hele regionen på flere av våre arrangementer.

Se mer informasjon om programmet her!

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer