Nytt band i byn!

Nytt band i byn folkens! Skippertak lager rock med norske tekster, og i dag slipper de singel!

Skippertak starta med Andreas Buckholm og fetter Stig Buckholm.

– Vi lagde seks norske låter, forteller Andreas Buckholm. Eller noe rundt der. Etter det hadde vi begge mye å gjøre, og la låtene på hylla. Så snakka jeg med Stig en dag halvannet år etterpå, og liksom hørte om vi sku spilt noe hardcore sammen.

Stig var med på det. Men hvem skulle de ta med seg i bandet?

– Vi tok et longshot og spurte Robin Saxsæter, forteller Andreas, eller Robbæn som vi best liker å kalle han. Han var jo verden rundt med bandet Mork, men sa faktisk ja til å bli med i studio og teste å mekke noe hardcore musikk sammen.

Trioen lagde en låt, så dro Andreas hjem mens gutta ble igjen og tok noen pils.

– Brått så fikk jeg melding av Stig om at han viste Robbæn Skippertak-låtene for moro skyld. Robbæn sa at det er jo det her vi må gjøre! Da skjønte jeg pent lite, og tenkte «hvor mange øl ble det egentlig»? Jeg hadde jo ikke hørt låtene på halvannet år, så jeg hadde lagt dem fra meg.

Andreas tok fram Skippertak-låtene på nytt og ga dem en liten lytt. Det viste seg at han faktisk digga dem! Han tok opp telefonen og ringte tidligere bandkompis Krister Strudahl. Kanskje han også ville være med i Skippertak?

– Jeg tror egentlig Krister hadde planer om en musikkpause og heller bare gjøre litt sånn andre greier folk gjør når de ikke spiller musikk. Viktig å legge til at han hadde spilt piano på en av de Skippertak-låtene vi hadde lagd for halvannet år siden, så det ble naturlig å spørre han. Og han var med! Kickass tenkte jeg, da er det bare å sy sammen resten.

Design av Kari Siljehaugen!

Skippertak fikk også med seg Morten Moxnes fra Asap Booking på lag.

– Ikke minst fikk vi med oss Daniel Pedersen, eller Dantheman, punkrockohoto, osv på sosiale medier, for å ha en person med som er ansvarlig for sosiale medier, musikkvideoer, bilder og så videre. Vi er sjukt heldige som har med både Morten og Daniel på laget.

Andreas begynte å mekke enda flere låter.

– Så dro jeg til Stig og vi laga ferdig produktet sammen med han, også kom selvsagt Robbæn og Krister med gode innspill!

Martin Gundersen fiksa en oppvarmingsjobb for Kurt Nilsen i Brygga kultursal.

– Det var stas. Folk tok oss godt imot, og jeg hørte noe om 600- 650 pers der, men jeg er ikke sikker. Uannsett var det en veldig kul måte å få opptre på for første gang med bandet! Stor takk der både til Martin Gundersen, Espen Jamne og gjenget på brygga! Og ikke minst så har vi med oss lydkællen Simen Dahle, som er med gjennom tykt og tynt av alt som skjer hele tia! Han klarer å høre på når vi bråker over lang tid, lærer oss låter og så videre. Du er fin Simen!

Bandnavnet Skippertak stammer fra en Onkel Tuka-låt ved samme navn.

– Jeg spurte Håkon om det var lugnt at vi brukte det, og han sa go! Så det er bra. Takk for det! Nå er da Skippertak i all hovedsak: Robbæn på bassgitar, Krister på keys, kassegitar, koring, og gudene vet hva i fremtiden. Stig spiller trommer og korer, jeg spiller gitar og synger.

Hva slags planer har dere fremover? 

– Kommer singel i dag da! Låta heter «Hverdan». Den handler om å dra på jobb, være litt sliten og lei etter mye om og men fra alle på arbeidsplassen, uansett hva man jobber med. Det er ikke en direkte historiefortellende låt, men heller en låt som tar for seg litt følelsene og observasjonene rundt det å være på jobb i litt halvkoma etter en lang uke med mye å gjøre hehe. Så håper vi folk digger den, og spiller den ihjæl! Etter det så blir det mer singelslipp, og til slutt blir det skive! Men den kjem litt seinare.

Hva slags sjanger snakker vi om her?

– Vi er et norsk poprock-band. Asså, klassisk norsk poprock. Inspirert av DumDum, Lillos, og alle de store gutta, men også veldig mye inspirasjon fra alt mulig annet. Alt fra Alkaline trio, Blink 182, Placebo, og ikke minst Lars Winnerbäck! Så ja, mye greier. Håper Hverdan faller i smak!

Hør Hverdan her:

Låta er mixet og mastret av Espen Jamne van Groningen!

 

 

 


 

 


 

Kommentarer

kommentarer