Nysgjerrig og sulten på økologisk mat?

Torsdag 7. desember inviterer Halden Kooperativ deg som er nysgjerrig på økologisk mat –  eller bare er litt sulten – på jordskokksuppe fra Tistedal til en 100-lapp på Brød & Vann.

Halden Kooperativ så dagens lys tidlig i 2016. Kooperativet siden den gang samlet ca 70 medlemmer som sammen driver kooperativet. Formålet er å kjøpe kortreist økologisk frukt og grønt rett fra produsent og selge det videre til sine medlemmer, uten mellomledd.

Alice Snorradottir i Kooperativets styre kan fortelle om stor interesse for økologisk mat, og at tiden nå er moden for å øke medlemsmassen ytterligere.

– Vi har det første halvannet året brukt mye tid på å finne gode leverandører og bygge opp distribusjonsapparatet, forteller en engasjert Alice. Nå inviterer vi til vårt første egne arrangement på Brød & Vann. Her blir det mulighet til å bli bedre kjent med kooperativet, og økologisk matproduksjon. Flere av våre leverandører kommer denne kvelden, og ikke minst serverer vi rykende varm jordskokksuppe fra Tistedal.

Alice Snorradottir og Tommy Gjersøe nyter lukten av jordskokksuppe på kjøkkenet hos Brød & Vann.

Tommy Gjersøe på Brød & Vann og Mikrobryggeriet er opptatt av det kortreiste.

– Halden kooperativ og vi har mye til felles, vi fokuserer på det kortreiste! For oss er det helt naturlig å være vertskap når Halden Kooperativ skal ha sin første informasjonskveld. Økologisk produksjon er i vinden om dagen, og vi har også selv hatt flere omganger med økologisk brød og øl her hos oss.

Suppe fra Tistedal og grønnsaker fra Ramme gård

Jordskokksuppen som blir tilberedt av Brød & Vann sine kokker er kortreist, fra økobonde Frøyland i Tistedal. Frøyland er mest kjent som kyllingprodusent, men har også noe grønnsaker som Halden Kooperativ har vært så heldige å få tak i.

Grønnsaker rett fra bonden til medlem. Kortreist og økologisk. Grunntanken til Halden Kooperativ.

Ramme gård er denne månedens leverandør av grønnsaker. Ramme ligger i Vestby, og har lang tradisjon med økologisk produksjon. Ramme sin gårdsgartner Hans Kjærås er en av Norges mest erfarne med økologisk produksjon. Hans sender en bil full av grønnsaker til kooperativets medlemmer. For samtidig med økokvelden på Brød & Vann har nemlig kooperativet sin utlevering av poser. Så mange medlemmer kommer til å være på arrangementet, i tillegg til styret og flere andre leverandører av frukt, grønnsaker og kjøtt.

FAKTA

Torsdag 7. desember fra 1800-2100

Mulighet for å kjøpe skummende drikke og jordskokksuppe.

100,- for ikke medlemmer. Gratis for medlemmer og barn u/12 år.

www.haldenkooperativ.no

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer