Gjøretips til helgen

I morgen skriver vi første desember, og julen begynner å snike seg inn i kulturkalenderen. 

På fredag kan du ta deg en tur til Londons møkkete bakgater med Oliver på Fredrikshalds teater. Juleselskapet går nå inn i sin siste spillehelg med musikalen, den spilles fredag, lørdag og søndag.

Den gamle kommandanten inviterer til julebord fredag kveld og lørdag kveld. Her kan du få norsk-britisk juletallerken og vakker julesang ved tenor Eirik Grøtvedt. Eirik Haug Stømner spiller piano.

Klokken 22 spiller Aiming for Enrike på Bryggerhuset. Det blir garantert trøkk når Aiming for Enrike drar i gang med sin superintense, progressive fuzzpop. Support på Bryggerhuset er Thor Thorsen. Aiming for Enrike spiller også for de under atten på Rockehuset klokken 18. De som møter opp på Rockehuset får også høre Göttemia spille.

Aiming for Enrike er Simen Følstad Nilsen og Tobias Ørnes Andersen.

Lørdag

På lørdag braker det løs med julearrangementer i distriktet. Førstemann ut er Julemarkedet på Samfundet, de åpner dørene klokken 10. Julemarkedet er i storsalen, så her kan du vandre i fred og fordragelighet uansett vær. Julenissen er på plass, han gir bort nisseposer og tar imot gaveønsker.

Hvis du gjerne vil ha med deg Nico Widerbergs salgsutstilling på Galleri Rød er det siste sjanse denne helgen. Utstillingen er åpen 12-17 både lørdag og søndag. Når du har sett deg mett på skulpturer og malerier kan du gå over gårdsplassen og se herregården iført sin beste julestas.

Her kan du også få bli med i teaterforestillingen Juleselskap på Rød, og delta i Carsten og Cathrine Tanks juleselskap med selveste prins Carl Johan som æresgjest. Husk bordmanérene, her funker det ikke med albuene på bordet.

Ingen albuer på bordet på Rød herregård, ellers får du Brødrene Berglund på nakken.

Klokken 12 åpner dørene for Kornsjø og omegn velforenings julemarked på Kornsjø Velhus. Hit kommer Svein Syversen for å signere den siste boka si «Fra Ankerfjella til Kornsjø», og det blir alskens boder med alskens julevarer. Nissegrøt får du også.

Tilbake i byen kan du gå på Boklansering og drageverksted på Halden bibliotek klokken ett. Linn Teslis bok Drager;  liv og lære om eventyrlige vesener lanseres klokken ett, med påfølgende drageverksted under oppsyn av illustratør Helen Haiz Olaussen.

Konservativen arrangerer Annette Hammerbeck og Inger Giske Arnesen salgsutstilling mellom 12 og 17. Utstillingen er også åpen søndag og mandag.

Rett oppi gata arrangerer Wenche og Frivilligsentralen Internasjonal kulturkafé fra klokka 16. Det er gratis inngang, og her blir det underholdning, foredrag og samtale. Salg av kaffe og kaker også.

Frivilligsentralen inviterer til Internasjonal kulturkafé lørdag.

I ishallen inviterer Comet til gratiskamp som avslutning på Movember. Ta med deg en gjeng og lag liv.

Lørdag kveld blir det hallingdølsk trøkk i kultursalen. I snart tretti år har Hellbillies reist rundt i landet og underholdt med sin særpregede countryrock. På lørdag kommer de hit til Halden for å løfte taket i Brygga kultursal.

Søndag

Det skal jules på søndag også. Carsten Tank inviterer deg og prinsen til juleselskap i herregården to ganger på søndag. Etter selskapet kan du gå rundt i Rød herregårds julepyntede rom.

Kardemomme by er utsolgt, men det er ikke Oliver altså. Gro Janet Haug Mo er Nancy i musikalen Oliver på Fredrikshalds teater.

På kultursalen henger countryrocken fremdeles i luften når Riksteatret rykker inn med politimester Bastian og de andre fra Kardemomme by. Denne forestillingen er utsolgt, men hvis du blir lei deg fordi du ville gå i teater kan du heller ta med deg barna og se Oliver i stedet. Der er det fremdeles ledige billetter!

I Remmenhallen blir det en ny eliteseriekamp med HTH søndag kveld, denne gangen er det blåtrøyene fra Sandnes som kommer og prøver seg. Vi krysser fingrene for to nye poeng!

Søndag kveld får Immanuels kirke celebert besøk, Hanne Krogh kommer for å lage julestemning i kirken med sine julestjerner Tata Vega og Thomas Ruud.

På den andre siden av byen blir det julehygge foran peisen på Herregårdskaféen. For det femte året på rad inviteres det til julekonserten Jul på Rød i en julepyntet kafé.

God gjørehelg!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer