Nye tilbud på Kulturskolen

Denne høsten utvider Halden Kulturskole med tre spennende, nye tilbud! De nye tilbudene på programmet er: streetdance, moderne dans og sosial gaming.

Streetdance er et av kulturskolens nyeste tilskudd på programmet.

– Timene i streetdance er dedikert til alle som liker å bevege seg på en energisk måte og følge musikken trofast, forteller rektor på kulturskolen Magdalena Sendrowicz. I løpet av undervisningen vil vi bli kjent med mange stiler innen gate-dans som hip-hop, house dance, break dance, popping, locking, vouging, wacking, salsa og dancehall. Vår hovedstil vil være den brede sjangeren hip-hop.

Elevene vil lære grunntrinnene i dansene, men også gå gjennom old school-dictionary, new school-dictionary, og dessuten de mer utfordrende varianter av dansen.

– I timene vil vi jobbe med rytme, musikalitet, isolasjon av kroppen, styrke, og det som streetdancerne elsker mest – improvisasjon, forteller Magdalena. I løpet av møtene vil deltakerne ha muligheten til å jobbe med enkelte trinn, deres variasjoner, kombinasjoner, koreografi og improvisasjon for å skaffe verktøy til å bygge sine egne sekvenser og utvikle sin egen stil. I løpet av hele kurset vil gruppen sammen med læreren bygge en felles koreografi, og kanskje til og med vise den til verden.

Lærer i faget er Ewelina Sobieraj. Ewelina har en master i danseteater fra AST National Academy of Theatre Arts I Kraków, og 12 års pedagogisk erfaring.

Moderne dans, eller samtidsdans, er tilskudd nummer to på Kulturskolen i høst.

– Undervisningen i moderne dans/samtidsdans fokuserer på å utforske grunnleggende elementer i samtidsdansteknikk og styrke kroppens bevissthet, forteller Magdalena. Studentene vil fordype seg i kroppsholdning, engasjere seg i styrkeøvelser, arbeide med egen kroppsvekt og øve på kunsten å frigjøre spenninger under dansen. Kurset vil også utvikle kinestetisk bevissthet om rommet og andre kropper i bevegelse, noe som gjør det mulig for deltakerne å etablere en dypere forbindelse med sin egen kropp og omgivelsene rundt seg. Videre vil kurset utforske flyt i bevegelsene ved å bruke ulike danseverktøy og oppgaver for å oppnå en sømløs sammenkobling av bevegelser. Studentene blir oppmuntret til å frigjøre sin kreativitet og designe sin egen koreografi eller unike kombinasjoner, noe som fremmer kunstnerisk uttrykk og individualitet.

Også i dette undervisningstilbudet er det Ewelina Sobieraj som er lærer.

Sosial gaming er kulturskolens tredje, nye tilbud i høst.

– Velkommen til vårt nyskapende sosiale gaming-tilbud ved kulturskolen! sier Magdalena. Sosial gaming er en unik arena som forener en lidenskap for gaming med sosial samhørighet og personlig utvikling. 

Men hva er så sosial gaming? 

– Sosial gaming er ikke bare en aktivitet, forklarer Magdalena, det er en mulighet til å engasjere seg i et fellesskap drevet av lidenskap for gaming. Hos oss er det ikke bare om å gjøre å vinne, men også om å dele opplevelser, knytte bånd og utvikle ferdigheter sammen med likesinnede. 

Halden kulturskole har noen klare mål med dette kurset.

– Vi ønsker å skape en trygg og varm atmosfære der barn og unge kan blomstre gjennom sosial gaming, forteller Magdalena. Vi legger vekt på inkludering, mestring og sosialisering. Vår dedikerte esport-entusiast, Thomas, vil veilede dere gjennom et gjennomtenkt program som omfavner sosial gaming, e-sport og LAN-arrangementer. 

På Sosial gaming-tilbudet vil du få tilgang til en rekke sosiale spillaktiviteter hver uke. Du får også sjansen til å delta i spennende LAN-arrangementer og en spesiell e-sporttur i løpet av skoleåret.

– Vi gir deg tilgang til topp, moderne utstyr, forteller Magdalena, inkludert Meta Quest 2 med Beat Saber, PS5, Xbox Series X og Nintendo switch konsoller for co-op/multiplayer-spill som Fortnite, Minecraft, FIFA 23, Mario Kart og mer. Det blir til og med mulighet for å leke seg i Forza med ratt og pedal. 

Sosial gaming er skreddersydd for aldersgruppen 10-16 år, og hver gruppe vil ha opptil 20 deltakere.

– Vi tilbyr to separate grupper i løpet av uken for å imøtekomme ulike aldersnivåer og preferanser, forteller Magdalena. Gruppen for 10-12 åringene vil møtes onsdager kl. 15:00-17:00, mens gruppen for 13-16 årige vil møtes onsdager kl. 17:30-19:30. Hver uke vil du ikke bare forbedre dine gaming-ferdigheter, men også fremme samarbeid, kommunikasjon og vennskap. Du vil oppleve den ekte gleden ved å spille sammen og mot hverandre, mens du utforsker ulike spillverdener og utvikler deg som en del av vårt engasjerende fellesskap. 

Kulturskolen arrangerer også en e-sportturdag.

– Som et spennende høydepunkt i tilbudet, vil alle deltakere få muligheten til å delta i en e-sportturdag i løpet av skoleåret, forteller Magdalena. Dette inkluderer alle nødvendige kostnader og vil gi deg en unik innsikt i den spennende verdenen av e-sport. Bli med oss på en reise gjennom gamingens fantastiske univers! Vårt sosiale gaming-tilbud på Kulturskolen er din vei til samspill, mestring og nye vennskap. Ta sjansen og bli med oss i denne spennende reisen. 

Kulturskolen har også ansatt ny teaterlærer som skal undervise i Musikalteater. Hun heter Maren Eikli Hiorth og er også ansatt på musikk/drama-linja i Halden. Du kan lese mer om henne HER.

Kulturskolens fulle tilbud finner du her.

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer