Norske grønnsaker er perfekt vintermat

Dårlig vær i Spania og Italia har ført til grønnsaksmangel i mange land i Europa i vinter. Men visste du at det er fullt mulig å komme seg gjennom vinteren helt uten importgrønnsaker, og samtidig spise sunt og grønt?

 

Salater, brokkoli og blomkål er populære grønnsaker som vanligvis dyrkes i Spania og Italia på denne tiden av året. Men med både kulde, regn, frost, snø og oversvømmelser, har det vært vanskelige forhold for grønnsaksproduksjon sør i Europa i vinter.

I Norge har vi foreløpig merket lite til «grønnsakskrisa» i butikkhyllene. Men det kan likevel være fint å vite at det er fullt mulig å spise masse grønnsaker gjennom hele vinterhalvåret, og samtidig bare spise grønnsaker som er dyrket her i Norge.

Grønne norske alternativ
Kål i alle varianter, løk, poteter, gulrøtter, kålrot, sellerirot, beter og andre rotgrønnsaker, er norskproduserte grønne alternativ som passer perfekt til mat i vintersesongen.

Disse produktene er tilpasset det norske klimaet, og er lette å dyrke i nesten hele Norge. Etter at de høstes, kan de legges på lager, hvor grønnsakene holder seg like gode som da de ble tatt opp av jorda. Slik kan vi spise friske og fine norske grønnsaker gjennom hele vinteren. Og i tillegg er de både sunne, gode og kortreiste.

Her finner du oppskrifter på rotgrønnsakerpotetløk og kål som du kan kose deg med.

Artikkelen er skrevet av Gartnerhallen. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer