Nico Widerberg til Galleri Rød

Lørdag 25. november åpner en ny utstilling i Galleri Rød Herregård i Halden, denne gangen med Nico Widerberg , en av våre mest kjente og populære kunstnere.

Lørdag klokken 12 er det åpning for Widerbergs utstilling på Galleri Rød, utstillingen vil gå over to helger og kunstneren selv vil være til stede under åpningen lørdag. Forrige gang Widerberg stilte ut i Halden var i 2013, også da på Rød Herregård.

Nico Widerberg er født i Oslo i 1960, og er sønn av maleren Frans Widerberg. Han har sin kunstutdannelse blant annet fra Statens Håndverk-og kunstindustriskole, og fra Statens Kunstakademi. Han er både billedhugger og maler, og arbeider med skulptur i stein, bronse og glass,og med oljemaleri og grafikk. Sentralt i Widerbergs kunst står avpersonifiserte menneskefremstillinger, hoder og torsoer. Han arbeider innenfor den klassiske, figurative tradisjon.

Litografien «Vår», et av arbeidene fra Widerberg som kommer på utstillingen på Galleri Rød.

Widerberg har hatt over førti separatutstillinger og deltatt på et femtitalls kollektive utstillinger.  I tillegg har han hatt over femti utsmykningsoppdrag, både nasjonalt og internasjonalt. Blant de mest kjente utsmykninger er monumentene av Thor Heyerdahl og Trygve Lie, utsmykningen av Regjeringsbygget, Gardermoen Hovedflyplass og Aker Brygge. Widerberg er innkjøpt av flere offentlige og private samlinger.

Etter den tragiske hendelsen 22. juli 2011, ble Widerbergs minnesmerke reist på 53 steder i Norge, deriblant på Rødsfjellet her i Halden.

Til Galleri Rød Herregård vil han denne gang vise en rekke nye grafiske verk sammen med et utvalg skulpturer.

Utstillingen som arrangeres av Galleri lille Martine, er åpen lørdager og søndager, til og med søndag 3. desember.

Litografien «Timeglass» vil også bli å se på Galleri Rød de neste ukene.

Tekst: Galleri Lille Martine

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer