New Conception of Jazz til Brygga

Bugge Wesseltoft startet i 1996 ”New Conception of Jazz”, og det var starten på et 10 år langt eventyr. Etter 400 konserter og 5 plateutgivelser tok de en pause i 2006. 10 år senere står Wesseltoft igjen på scenen, denne gangen med helt nye, unge norske musikere.

Wesseltoft har en lang og innholdsrik bakgrunn som musiker. Han ble født på det glade 60-tallet og har i flere tiår markert seg som pianist, jazzmusiker, komponist og produsent.
I 1996 fikk han Spellemannsprisen for plata med det samme navnet som bandet; ”New Conception of Jazz”. Det ble et begrep innen sjangeren elektronisk jazz. Samme året startet han plateselskapet Jazzland Recordings som kan se tilbake på 20 år med 100 plateutgivelser og over en million solgte plater.

Når Wesseltoft kommer til Brygga Kultursal 14. september kommer han og bandet til å fremføre både nytt og gammelt New Conception-materiale. Bandet i 2016-versjon består av Bugge Wesseltoft, Marthe Lea, Oddrun Lilja Jonsdottir, Sanskriti Shrestha og Siv Øygunn Kjenstad.

Wesseltoft syns det er spennende å ha med bare kvinner i bandet.
– Jeg har tenkt på det en stund, og så fant jeg disse fantastiske musikerne. Det er noe med hvordan de tilnærmer seg musikken som er en anelse ulikt fra hvordan menn spiller og uttrykker jazz, forteller han i sin promo-video.

Bugge Wesseltoft med band kommer til Brygga Kultursal 14.september.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer