Nesten katta-strofe

Altså – dette vidunderlige vesen på fire ben, kalt Petra, hun er en mangsidig katt. Ja, hennes inderlighet finnes i forskjellige utgaver. Sånn etter sovetid, da husets tobente har falt i søvn, hører jeg at noen trakter seg kaffe, Hvem pokker kan det være som skal styrke seg langt inn i drømmeland? Er det Oskokken? Nei. han er på en lettere snork. Og bikkjene, de er på drømmen. Katta er ikke å se.
Jeg må opp og se: Så der ute på kjøkkenet – oppå kaffetrakteren, der sitter Petra og mjauer.
– Hva pokker gjør du her, pus?? Åh, du sitter jo på kaffetrakteren. Er det du som har utløst kaffealarmen?
Det der må du slutte med. Flere ganger jeg har hørt at noen skal ha nattkaffe – uten at det er mennesker å se. Du er høyst villedende, lille venn! Jeg skjønner at natten er din tid på døgnet og at liv og røre er morsomt. Men – altså: Kaffetrakteren er for mennesker som har lyst på et nybrygget krus med kaffe – ikke for lekne puser.
Aha! Så du er sulten – og at kaffemaskinen bare er din hobby for å tiltrekke deg oppmerksomheten? Den der forstår jeg. Du er jo alltid sulten.
Men denne kaffetraktingen din den gjorde nesten en liten katta-strofe. Jeg løp på døren i farten – jeg har fått meg en liten kul i pannen. Det er din skyld, Petra!
Her har du tunfisken din, fresh og delikat. Ikke visste jeg at det er du som er den kaffetørste nattevandreren.

 

 


Kommentarer

kommentarer