– Nå skal drømmer konkretiseres

De fire arrangørene Grenserittet, Opera Østfold, Tons of Rock og Allsang på Grensen / GrenseArena hadde denne uken en to-dagers workshop med tema “Fredriksten festning som kulturarena.»
Foto: Magne Rekstad

Et tredvetalls representanter fra Østfold fylkeskommune, Halden kommune, Nasjonale festningsverk, arrangører og næringsliv var tilstede.
Østfold fylkeskommune har gitt de fire arrangørene midler til å drive et forprosjekt under navnet Nettverk 1000-årsstedet Fredriksten festning. Dette viser at man ønsker å bygge videre på alt det positive som har kommet til etter at Fredriksten festning ble valgt til 1000-års sted.

Målet med prosjektet er at man gjennom samarbeid og kvalitet skal løfte Fredriksten som kulturarena, sikre nåværende og nye arrangement og bidra til å befeste Halden som arrangementsbyen. Det søkes en bredde i arrangementenes art og størrelse, det skal være en fin miks av lokalt forankrede og gjestende prosjekter.

– Etter 2 dager med tettpakket program ser jeg at alle ønsker å samarbeide og bidra med sin kompetanse. Nå skal drømmer, visjoner og ønsker konkretiseres. Vi går spennende tider i møte der noen av Haldens aktører innen innovasjons- og teknologimiljøene og arrangements og opplevelsesnæringen skal jobbe tettere sammen. Dette blir spennende, sier prosjektleder Else-Marie Andersen Guldahl.

13321833_10154204151965786_3302974987219495164_n
Foto: Magne Rekstad

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer