Nå kan snart maisen plukkes

I fjor startet de unge bøndene Josefine Bakke og Henrik Brække med å dyrke mais på Idd. Det ble en skikkelig suksess, og fristet til gjentagelse. Førstkommende lørdag åpner de for selvplukking av mais igjen! 

Vi snakket med dem da de startet å dyrke mais i fjor, og da var de optimistiske og fulle av pågangsmot. Optimismen og pågangsmotet har de beholdt, og nå kombinerer de det med en solid dose erfaring.
– Værforholdene var mye bedre når vi sådde i år enn i fjor. Den dagen vi sådde maisen var det 25 varmegrader og sol, og sola fortsatte også i flere uker etter det, forteller Josefine Bakke. Resultatet av den gode starten er at maisen er 35 centimeter høyere enn fjorårets mai, og da blir maiskolbene også større.
– Vi merker at det er lettere å drive mais-bedrift nå som vi har fått et års erfaring. Vi har blitt mye mer effektive. For eksempel har vi bare brukt 12 timer på luking i år, mens vi brukte over 50 timer i fjor. Vi har også fått god hjelp av venner, sier Josefine.

Josefine og Henrik håper mange tar turen til Idd for å plukke mais. De åpner sesongen førstkommende lørdag, og regner med å ha åpent i omtrent tre uker. Det er selvfølgelig også avhengig av hvor mye mais som plukkes underveis.

Informasjon om selvplukk og åpningstider legger de ut på facebooksiden ”Selvplukk av mais på Idd”.

11640333_10152870290745308_1526900145_o
Bilde fra fjorårets artikkel om Josefine Bakke og Henrik Brække. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer