Music for Working out

I dag slipper Aiming for Enrike sitt fjerde album; Music for Working out. Lørdag 25. januar blir det slippkonsert på Vannvogna i gågata.

Simen Følstad Nilsen og Tobias Ørnes Andersen turnerer verden rundt med sin tromme- og gitarduo Aiming for Enrike. Fredag slapp bandet sin fjerde fullengder: Music for Working out.

-Musikken har opp i gjennom blitt beskrevet på veldig mange forskjellige måter, sier gitarist i Aiming for Enrike Simen Følstad Nilsen. Hvordan folk beskriver musikken avhenger ofte av hvor gamle de er og hvilke musikalske referanser de selv har. I det siste har musikken gått i en mer dansbar, elektronika-aktig retning. Men vi velger som regel å si så lite som mulig om dette selv, siden det ofte er mer spennende å høre hvordan forskjellige folk oppfatter oss. Ytterpunktene har vel kanskje vært elektro-pop, støymetall, Frank Zappa og Daft Punk.

I dag slipper altså bandet sin fjerde plate. To år har det tatt fra de starta å spille inn til plata var ferdig mastret.

-Åtti prosent av musikken er laget på øvingsrommet og spilt inn live. De resterende tjue prosentene laget vi i studio ved at vi kanskje hadde ett parti som vi ikke helt visste hva vi skulle gjøre med, hvor vi da jamma oss fram til en form og klippa i opptakene til vi satt igjen med en låt vi var fornøyde med. Vi er som regel veldig kjappe med å ta ny musikk inn i live-settet, mye av musikken på plata har vi allerede spilt på konserter i godt over ett år nå.

Plata ble spilt inn i to omganger med et halvt års mellomrom, først i Nabolaget Studio og så i Ocean Sound på Giske. Roar Nilsen og Erlend Mokkelbost var med som henholdsvis tekniker og produsent begge gangene. Prosessen med å mikse og redigere skiva har vært tidkrevende.

-I etterkant av innspillingene brukte jeg, sannsynligvis uten å overdrive, godt over 200 timer på å redigere og mikse skiva, forteller Simen. Jeg hadde veldig lyst til å leke mye med soundet, så skiva har blitt ganske dynka i modulasjonseffekter, filtere og andre prosseseringsverktøy. Det har vært en veldig morsom prossess, vi er veldig fornøyd med resultatet og vi gleder oss masse til å turnere.

Hvordan er denne plata sammenligna med tidligere utgivelser?

-Forrige skive var litt mer massiv og bråkete i uttrykket, mens denne nye har tatt et ganske tydelig steg i retning dansegulv. Vi har egentlig alltid hatt en slags disco- greie liggende under mye av musikken vår, men vi hadde lyst til å rendyrke det litt mer denne gangen.

I dag slippes altså plata! Simen og Tobias er spente på mottagelsen.

-Vi har allerede fått noen fine anmeldelser, forteller Simen, blant annet terningkast fem i Aftenposten, så det er meget beroligende.

Hør den nye plata til Aiming for Enrike her:

I tillegg til at de har jobba mye med den nye plata, har Aiming for Enrike hatt et heftig turnéprogram i 2019.

-Vi har turnert i Europa, Japan og USA, i tillegg til noe sånt som ti konserter i Norge. Vi spilte på noen veldig bra festivaler i fjor også. Blant annet Arctangent i Bristol og After Hours i Tokyo der vi delte plakat med helter som MONO, envy, Meshuggah, Explosions In The Sky, Three Trapped Tigers, Daughters etc.

I 2020 skal Aiming for Enrike ut på sin lengste turné noen sinne.

-Turnéen er mer eller mindre sammenhengende fra og med januar til og med mai, med konserter i Norge, Skotland, England, Frankrike, Luxemburg, Tyskland, Slovenia, Ungarn, Serbia, Kroatia, Tsjekkia, Østerrike, Polen, Belgia, Nederland, USA, Australia og Japan. Foreløpig har vi annonsert litt over 30 konserter, men vi ender nok et sted over 50.

Lørdag 25. januar blir det slippfest for den nye skiva her i byen, på Vannvogna i gågata. Klokka 21. Billetter finner du her.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer