-Vi er The MallRats. Vi speller poprock

Fredag slipper det blodferske Haldenbandet The MallRats sin aller første singel. I natt var låta Gold ute på strømmetjenestene.

Halden har fått et nytt band! The MallRats er: Sindre Lindhaugen, Andreas Buckholm, Krister Strudahl og Marius Andreassen. Sindre Lindhaugen forteller:

-Vi er bare fire gutter fra Halden som har lyst til å spille i band! Jeg, Andreas og Marius tok en øving for å se om vi fikk til noe kult musikkmessig. Også lurte vi på om vi bare skulle være en trio som spilte garasjerock. En dag på øving hadde Andreas et popriff han hadde lyst til å teste ut, og etter første låt var på plass så var det ingen tvil om at vi skulle spille poprock og IKKE  garasjerock.

Så kom Krister Strudahl inn. Han stilte med øvingslokale til bandet, og skulle dessuten spille tamburin.

-Etter to uker fant vi ut at Krister kunne spille piano også, forteller Sindre, han hadde det hjemme stående borti kroken og samle støv. Etter dette ble det ikke så mye tamburin, men veldig mye piano.

Sjangermessig plasserer The MallRats seg altså i poprock-gata.

-Soundmessig kan du si at det er ganske bredt, men vi liker å ta inspirasjon fra både Bruce Springsteen, AC/DC, ABBA, Cobraman, King Kahn & The Shrines og The Growlers.

Planen er å slippe en singel i måneden fremover. Gold er første singel ut.

-Når vi gjør det på denne måten får folk mulighet til å catche opp med oss en gang i måneden igjennom en ny låt med ny historie. Dette er noe vi har valgt å gjøre med inspirasjon fra andre, altså vi er ikke de første som gjør dette her! Grunnen til at vi har valgt å gjøre det på denne måten er at i musikkbransjen i dag så er det viktig å holde folk oppdatert hele tiden. Vi synes da det enkleste er å slippe én singel i måneden, slik at folk ikke får hele kaka på en gang.

Alle singlene vil samles i et album som vil gis ut fysisk i 2021.

-Det vi har lyst til å oppnå med alle disse singlene og til slutt ei skive er å få lov til å spille mest mulig live. Tilbake til det å holde folk oppdatert, da er det viktig å ha mange utgivelser for å få spille live. Og det eneste vi vil er å spille mye live, fordi det er da vi koser oss mest.

MallRats er en ny konstellasjon, men gutta i bandet har alle vært med på andre bandprosjekter.

-Vi har alle erfaring fra andre band, men vi liker veldig godt å spille sammen. Vi fire. Vi har det veldig gøy både på øving, live og når vi henger sammen generelt. Som sagt; Vi er bare fire gutter fra Halden som har lyst til å spille i band. Vi er The MallRats. Vi speller PopRock.

 

Den 28. februar spiller MallRats på Postkontoret i Oslo, under arrangementet Off:Larm. Fredag 24. januar blir det slippkonsert på Reis:

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer