Mange møtte opp hos Halden Teaterskole

Det var hele 34 spente barn og ungdom som møtte opp på gratis workshop med Halden Teaterskole i går kveld i Halden Danseskole sine lokaler på Halden Vgs. avd. Risum.

Kl. 18 startet det hele. Barn og foresatte ble invitert inn i dansesalen og leder ved skolen Liv Renate Elnes Hovengen tok ordet og ønsket velkommen. Liv holdt kort presentasjon om planen for kvelden og informerte at de ville starte workshop med en gang. Teater og stemmebruk ledet av Bjørn Kolstø og Liv Renate, den andre gruppen skulle ha dans og fysisk teater med Sverre og Kristin.

2 X 20 minutter workshop
De ble inndelt i grupper etter klassetrinn, 18 barn fra 1. – 3. klasse startet med fysisk teater og dans. Det var størst oppmøte av barn i denne aldersgruppen. Det tok ikke lang tid før alle barna ble varme i trøya og var helt med i lekene som ble livlig presentert av dansepedagogen Sverre. De kjørte bil, sto på skøyter, marsjerte, skle på isen, ramlet og fløy fly til musikken fra Flåklypa Grand Prix.

Deretter var det statuer og danseleker med høylytt latter og stor aktivitet blant barna.

Den andre gruppen startet med teater og stemmebruk, de var hele 18 elever fra 4. trinn til vgs. Det ble informert at ved oppstart vil de eldste komme i egen gruppe.

Bjørn ledet an med Pirater og Indianere, hvor de måtte ha klar fokus på oppgaven og hva de skulle gjøre. De måtte stå på to rekker å se på hverandre, den ene rekken var indianere den andre pirater.

Når Bjørn klappet i hendene og ropte «indianere», skulle indianaerene løpe å ta piratene. Om Bjørn sa «Pirater» var det motsatt.

Deretter var det «skal vi»-leken hvor alle på rope entusiastisk «jaa!». «Skal vi hoppe på trampoline?» ropte Bjørn ut. «Jaaaa» ropte elevene og alle hoppet i salen så gulvet gynget.

Etter 20 minutter byttet gruppene om og de var ganske så utkjørt etter to intense workshop med flotte pedagoger fra Halden Teaterskole.

haldenteaterskole_02

Samarbeidspartnere
Liv Renate informere at Halden Danseskole og Halden Teaterskole er søsken. Vi jobber tett sammen og er samme organisasjon, men to ledere. Liv Renate leder ved teaterskolen og Sverre Magnus for Danseskolen. Videre er de stolte av å ha samarbeid med Studio S16, Kultursommerskolen og ikke minst den storslåtte produksjonen Den Hvite Dame.
De er i dialog meg Juleselskapet og gleder seg til å starte på nyåret.

Pressemelding fra Halden Teaterskole.

Halden Teaterskole har oppstart på nyåret og du kan lese mer om dem her.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer