Tenorane med første album etter fem år

I femårsjubileet til gruppa kommer Tenorane og Steffen Horn med sitt første album: ”Julesong”. Albumet har allerede høstet gode ord i pressen, der en anmelder priser gruppas varisjon i låtvalget.

– Tanken har hele tiden vært å lage et album som spenner bredt i uttrykk og stil. Vi er jo et sjangerblandingsband og det har vi dyrket her til det fulle, sier Aasmund Kaldestad, som er bosatt i Halden.

I flere år har gruppa samarbeidet med haldenprodusenten og multimusiker Freddy Holm. Samarbeidet har resultert i flere singler, som kun er tilgjengelig på digitale plattformer. Noen av disse finner du også på dette albumet, som tittelsporet Julesong, Det var en gong og Sancta Maria. Holm har ettertrykkelig satt sitt preg på disse låtene.

– De som har opplevd oss live, vet at vi består av kun piano og tre stemmer. Men sammen med Freddy har vi forsøkt å finne et større lydbilde. Det er også låter på albumet der vi fremstår slik vi låter live, fortsetter Kaldestad.

Han sikter da til Steffen Horns solostykker ”Det hev ei rose sprunge” og ”Tre nøtter til Askepott” og Trygve Hoffs ”Et lys imot mørketida”.

Albumet kan pr i dag kjøpes ho Notabene, Køhn Libris og på 7 Eleven på Brødløs, og digitalt kun på Itunes.

I tillegg til julealbumet er gruppa på en turné i desember med 12 konserter på vestlandet, Østlandet og i Trøndelag. Tradisjon tro avsluttes turnéen i Halden 21. desember. Gruppa har også hatt et svært aktivt år med sitt show ”Tenorane med ein Horn i sida” med hele 30 show over hele landet.

Pressemelding fra Tenorane. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer