Kulturvår for barn på Vannvogna

Emil og Tanya Stang Lund på Vannvogna synes det skjer lite på kulturfronten for barn her i byen. Det har de bestemt seg for å gjøre noe med.

-Det er veldig få arrangementer for barn her i Halden, spesielt for de aller yngste, sier Tanya Stang Lund. Det begrenser seg til noen teaterforestillinger i ny og ne og noen litteraturarrangementer innimellom.

Tanya og ektemannen Emil vil gjerne gjøre noe med dette, og utover våren har de invitert en rekke artister til Vannvogna konsert og kunsthall for å underholde haldenbarna. Fire kulturarrangementer er allerede booket, alle vil foregå i helgene.

Første arrangement ut er Fabler, dikt og jazz, som går av stabelen allerede førstkommende lørdag: Poet Erling Kittelsen tar med seg saksofonist Trygve Seim og Frode Haltli på akkordion til Vannvogna for å lese tekster og spille jazz for haldenbarna.

-Vi vil ha et høyt nivå på alle de kulturelle arrangementene våre, forteller Tanya, det skal være proffe artister og proffe rammer.

Saksofonist Trygve Seim (nummer tre fra venstre) kommer til Vannvogna med sin forestilling “Rumi songs” på fredag. Når Trygve først er i byen blir han like greit til lørdag og spiller saksofon for barn også, på lørdag 13. (Foto: promobildet for Rumi songs).

 

Søndag 7. april er det klart for Vannvognas andre kulturhappening for barn denne våren. Da kommer barnekoret Koriallverdenellerno for å lage interaktiv konsert for haldenbarna. Under ledelse av korsjefene Karoline Stenberg Henriksen og Mona Thoresen skal barna i Koriallverdenellerno og publikum synge og bli kjent med egen stemme.

-Dette arrangementet passer best for barn mellom seks og tolv år, forteller Tanya.

Den 28. april kommer slam-poet Taro Vestøl Cooper og musiker og beatboxer Beatur til Vannvogna.

-Taro Vestøl Cooper er en av Norges beste slam-poeter, forteller Tanya, og han skal fremføre sin poesi mens Beatur lager allverdens lyder med sin kropp. Dette passer for barn fra tre år og opp til voksen!

I mai blir det underholdning av den mer klassiske typen. Da vanker det Mozart og balkansk musikk i skjønn forening når musikerne Almir Meskovic og Daniel Lazar kommer for å spille på Vannvogna søndag 5. mai.

-Gypsy Mozart er et prosjekt der klassisk musikk møter rytmer og og melodier fra Balkan, norsk folkemusikk og mye annet. Dette passer for hele familien, og er en fin og leken introduksjon til klassisk musikk.

Ut over høsten har Tanya og Emil planer om å utvide tilbudet og lage kulturelle arrangementer rettet mot ungdom også.

-Det finnes nesten ingen arrangementer for ungdom i Halden heller, sier Tanya. Vi har planlagt mange spennende arrangementer innen mange ulike kulturelle sjangre utover høsten.

Følg med på Vannvognas Facebookside for tidspunkter og priser for arrangementene.

 

Forsidefoto: Barnekoret Koriallverdenellerno avbildet sammen med Karl XII (eller Kyrre Sæther som han heter til daglig) under Fredrikshaldfest i august i fjor.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer