Tar i mot 150 gjester på julaften

I år lager Wenche Erichsen og hennes gode hjelpere på Frivilligsentralen to juleselskaper på Haldens Klub; ett barneselskap og ett voksenselskap. Til sammen skal 15o stykker være med på Frivilligsentralens Åpen dør-Julaften.

Jeg har lenge tenkt at vi er mange til bords på julaften. Vi er femten. Wenche Erichsen skal ha 38 barn og 112 voksne til bords hun. Heldigvis er julefeiringen på Haldens Klub delt i to bordsetninger. I år, for første gang, arrangerer Frivilligsentralen nemlig to juleselskaper på Haldens Klub. Det første selskapet er for barnefamilier, og starter klokka 13. Her blir det julegrøt, juleknask og gang rundt juletreet.

-Og så dukker nissene opp, forteller Wenche, da blir det julegavejakt med nissene og barna. Barna skal finne gavene som vi har gjemt her og der på huset. Det er Bjørn Ramstad og Tor Hveding fra Fredrikshald Nisselaug som stiller opp som nisser.

Alle barna som kommer i juleselskapet får gaver. Akkurat nå står de stablet i poser i en av stuene på Halden Club.

Det er lørdag, og Frivilligsentralen har inntatt Haldens Klub. Bord skal dekkes, mat skal bæres inn og det siste skal på plass av detaljer før de to selskapene julaften. Inne i en av stuene står det poser med gaver stablet. I en annen stue er det bøttevis med klementiner. I en av ballsalene er det dekket til langbord.

Wenche er navet i hele opplegget. Det er den ellevte gangen Wenche lager Åpen jul for folk i Halden. Det er mye å tenke på. Telefonen hennes ringer ustanselig.

-Vi må jo være flere frivillige i år, forteller Wenche, fordi vi lager to selskaper. Vi har fjorten frivillige som hjelper til med det første selskapet.

Bente ruller servietter før juleselskapet på Haldens Klub.

Juleselskap nummer to starter klokka fem. Dette selskapet er for voksne, men nissen kommer dit også. Og så blir det underholdning. Og julemat ved Sebastian Engh. Det er ikke noe småtteri. Etter middag blir det kviss ved Thorkild Lindskog

Og så skal du vel synge en julesang for alle sammen Thorkild?

-Nei, det skal jeg ikke, ler Thorkild, det er det ingen som vil høre på!

Staselig åpen jul. Alle kan melde seg på forresten, alle er velkomne.

Syngingen overlates til de profesjonelle på Haldens Klub julaften.

-Opera Østfold og Stine Levvel med pianist åpner festlighetene i selskap nummer to, forteller Wenche, hun skal synge O Helga natt, Pie Jesu, Jul jul strålande jul, When you wish upon a star og nordnorsk julesalme. Så blir det middag.

Roda, Wenche, Bente, Heidrun og Thorkild forbereder juleselskap på Haldens Klub.

Etter at Opera Østfold har sunget julen inn tar Bente over som sjefen for jula på Haldens Klub. Da drar Wenche hjem for å spise julemiddag med sin familie. Bente har vært med og arrangere åpen jul på Haldens Klub i fem år.

-Det meste av jobben er å være koordinator for de frivillige, sier Bente, og bistå dem. Det er mange gjester, og det er mange frivillige.

Noen må være sjefen?

-Ja, og det er jeg veldig god på, ler Bente.

Frivillig-folket på Haldens Klub begynner å ta på seg jakker og gjøre seg klare til å gå. Kjøleskapene er fylt med grøt, kålrot og annet som trengs til julemiddag. Bordene er dekket og gavene er pakket inn.

-Vi sees på mandag, roper Roda fra foajeen.

Wenche og Bente blir igjen på Haldens Klub, det gjenstår noe småtteri før de kan dra. Lister skal oppdateres og servietter skal brettes. Men de er i rute. Det meste er klart før Åpen dør-julaften nummer 11. Med 150 til bords.

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer