Kunstutstilling på Skofabrikken

I utstillingen LYS viser Halden kulturskole frem hva elevene i faget Visuell kunst har skapt i møte med ekte tradisjonell leire.

Elevene fikk i oppgave å skape en skulptur med en funksjon som lysholder for telys. De måtte tenke på hvordan figuren blir oppfattet både med og uten lys i, og de måtte ta hensyn til varmen fra lyset og forsøke benytte lyskilden som noe spennende i kontrast til den lukkede leiren. Som vanlig er prosessen like viktig som resultatet, elevene blir kjent med hvordan jobbe med leire, og hvilke begrensinger og muligheter materialet gir.

Figurene har til slutt blitt brent i keramikkovn på Rødsberg skole hvor vi er så heldige å få låne ovn. Takk til kunst og håndverkslærer ved rødsberg skole, Heidi Lie Henriksen, og rektor Trine Lindquist Holmen.

De som har jobbet med oppgavene er elever i Visuell kunst ved Halden kulturskole. I Visuell kunst arbeider vi med flere av kunstfagets klassiske teknikker innenfor tegning, maling og leire, men vi har også plass til større oppgaver der elevene får la fantasien flyte mer fritt og leke seg med mer individuelle utrykk og valgfrie teknikker.

Elevene får undervisning en time i uken hvor vi tegner, maler og jobber med leire. Vi har grupper både tirsdager og onsdager, inndelt i etter alder på 7-10, 11-13 og 14-19 år. Det blir stadig fler elever og vi vurdere å utvide med grupper også på torsdager etter sommeren! Om du er interessert kan du gå inn på Halden kulturskoles nettsider for mer informasjon, alle er velkomne til en prøvetime.

 

 

Tekst og foto: Øyvind Høyem, lærer i Visuell kunst, Halden kulturskole                                                                                                                         

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer