Kulturhalden stopper opp

Stadig strengere smitteverntiltak iverksettes i Halden på grunn av Koronoaviruset. Det meste av Kulturhalden stoppes inntil videre. I dag ble det klart at de tre siste forestillingene av En Folkefiende i Fredrikshalds Teater er avlyst. 

Kulturhalden er på vei til å stoppe helt på grunn av Korona. Halden kommunen har gått ut med en anbefaling til alle kulturaktører i byen om å avlyse sine arrangementer. Denne uka ble det klart av Fargespill blir avlyst, og det blir også alle konserter i Brygga kultursal i den nærmest tiden. Blåseensemblet avlyser alle sine konserter frem til 3. april

I dag annonserte også Østfoldmuseene sine tiltak, der de stenger alle utstillinger og avlyser sine arrangementer frem over påske. Dette rammer dessverre også Fredrikshald Theaterselskabs oppsetning av En Folkefiende. Det betyr altså at torsdagens forestilling, samt helgens forestillinger er avlyst. Supersøndag i teateret neste helg vil også utgå. Fredrikshalds teater, museet på Fredriksten og Rød Herregård holder stengt på ubestemt tid.

Halden bibliotek og Frivilligsentralen stenger inntil videre. Kafe Møtesetedet på stasjonen stopper alle sine tiltak og kjører med reduserte åpningstider på ubestemt tid.

Bryggerhuset tar de en dag om gangen, og ser an situasjonen fremover. Men kaféen skal holde åpent som vanlig enn så lenge.

-Vi følger retningslinjer og anbefalinger, sier Mona Cecilie Johansen på Bryggerhuset.Vi har også tatt en rekke egne grep. Hos oss skal folk være trygge; det er veldig viktig for oss. Høyt sannsynlig avlyses lørdagens konsert med My Darling Clementine.

Vannvogna, Kokkekollektivet og Feelgood har avlyst sine konserter fremover.

Siste Reis Pub og Absolute Bar er stengt inntil videre.

Mixdurs Bellmann-aftener i Kongshallene utsettes til oktober. På Risum måtte de dessverre også avlyse hele BomKræsjBang i uke 13.

Restauranter får holde åpent enn så lenge:

Grensen Burgerbar holder åpent som vanlig men har iverksatt ekstra tiltak med Antibac og desinfisering i restauranten. Kokkekollektivet avlyser sine arrangementer men holder åpent i restauranten. I tillegg vil de komme med en take out-meny!

-Vi vasker dørhåndtak, bankterminal, bord, salt- og pepperbøsser m.m. med desinfisering regelmessig, heter det på restaurantens Facebookside. I tillegg er bestikk pakket inn individuelt.Så vær trygg at på Kokkekollektivet kan du føle deg trygg på att vi gjør alt vi kan for å hindre smitte av Koronaviruset. Vi vil komme med en take-out meny til dere som ønsker mat fra oss, men kanskje vil holde dere hjemme.

Av byens restauranter og kaféer er det så langt kun meldt om stenging på Bakgården restaurant, Den gamle kommandant  og Herregårdskafeen. Ingen av byens bakerier har meldt om stenging foreløpig.

Festningskroa har åpent som vanlig. Curtisen holder åpent, men tar ikke i mot flere bordbestillinger denne helgen.

Ungdomssamfundet, Ungdomsklubben Domino og Rockehuset er også stengt inntil videre.

Her kan du lese mer om hva Helsedirektoratet vedtok i dag.

 

Kommentarer

kommentarer