Konsertlykke

Kammerfest Østfold

Rishaug gård

Engegård, Svendsrud og Haugen Trio

Arvid Engegård, fiolin – Håvard Svendsrud, trekkspill og Svein Haugen, bass

Lørdag ettermiddag

Lørdag ble dørene åpnet til konsert på vakre og historiske Rishaug gård i Halden. Vertskapet Merethe og Asbjørn Brække tok imot rundt 30 personer til «hjemme-hos konsert» på den blideste sommerdag.

Roser og himmel i vakker kombinasjon. Foto: Kristin Søhoel.

Det er tre særdeles rutinerte og dyktige musikere, som hver for seg har en imponerende karriere. Som trio har de vært aktive siden 2015 på små og store konsertscener over hele landet, og i disse dager har de opptrådt på forskjellige arenaer under Kammerfest Østfold.

De blander sjangere fra klassisk til gammeldans og har et bredt repertoar på tvers. Det svinger skikkelig og med stor intensitet og innlevelse uansett hva de spiller. De er også flinke formidlere, og krydrer programmet med lune og morsomme historier fra musikkens verden.

Stor innlevelse. Foto: Kristin Søhoel.

Fra første tone har de bergtatt publikum og en musikalsk lykke sprer seg i rommet. Dette er musikere som vet å fremheve hverandre og samspillet er eminent.

Fra den fantastiske åpningen hvor Kreissler ble spilt med stor kraft og temperement, gikk reisen til Spania og Sarasate med spennende melodiføring, en kraftfull Habanera og med forrykende avslutning. Gjennom disse stykkene fikk Arvid Engegård vist hvilken fabelaktig fiolinist han er. I Largo fra klaverkonsert i f-moll av Bach var det Håvard Stensrud som fikk briljere og i Ungarsk sigøynersuite var det bassen som imponerte.

Den eminente trekkspilleren Håvard Stensrud spilte Largo fra klaverkonsert i f-moll av J.S. Bach. Foto: Kristin Søhoel.

Repertoaret inneholdt også to nydelig spilte norske danser av Johan Halvorsen, saftige folketoner i klassisk innpakning, samt en vakker, vemodig og nydelig fremført Veslemøys sang av samme komponist.

En hollandsk (!) tango ble det også plass til, livlig, smektende og forrykende fremført.

Svein Haugen har spilt bass hele livet og er ett med instrumentet. Her spiller han solo i Ungarsk sigøynersuite. Foto: Kristin Søhoel.

Hva skal man si? Bare at enkelte konserter kunne vare mye lenger, og denne var en slik. Det var en lykkelig gruppe mennesker som samlet seg i skyggen i den vakre haven etterpå. Vi svevde nok hjem, både noen og enhver.

Ikke første gang jeg kommer hjem med et bilde av gulvet, som ble tatt ved en glipp. I dette tilfellet var det jo riktig vakkert. Foto: Kristin Søhoel.
Mange vakre detaljer i hagen. Foto: Kristin Søhoel.
Full blomstring på Rishaug gård en vakker lørdag i juni. Foto: Kristin Søhoel.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer