Klassiske hits og obskure undergrunnsklassikere

Atter en gang skal Young Fogertys vekke Creedence Clearwater Revival til live i Halden ved påsketider. Skjærtorsdag blir det nok en Creedence-fest på Bryggerhuset.
Foto: Young Fogertys 

Påsketour 2017
Dette blir det tredje året på rad CCR-tributebandet Young Fogertys kommer til Halden for å spille Creedence for haldenserne i påska. Trommis i Young Fogertys, Håvard Takle Ohr, lover publikum en blanding av klassiske hits og obskure undergrunnsklassikere når bandet tar fatt på årets Påsketour.

– Vi er veldig glade i de låtene som ikke er fullt så kjente, for å si det sånn, sier Ohr.
Trommeslageren forteller at bandet liker å spille låter som Creedence selv aldri spilte live, og som publikum aldri har hørt live før.
– Vi liker å spille låter du ikke visste at du måtte høre, legger han til.

Et band å bli gammel i
Tributebandet har holdt det gående i over ti år, Young Fogertys så dagens lys etter en konsert med The Mormones på Quartfestivalen i 2006. Etter en jammesesion med CCR-låta ”Pagan baby” bestemte Mormones-bassist Morten Lunde og vokalist og gitarist Ole Petter Andreassen seg. Etter konserten ble Young Fogertys startet. Trommeslager Håvard Takle Ohr ble med noen måneder etterpå.
– Det er veldig gøy, sier Ohr, det er befriende å spille i et band som ikke har ambisjoner om å erobre verden. Dette er et band å bli gammel i, bokstavelig talt.

Gode Haldenminner
Gutta i Young Fogerty har et godt forhold til Halden, for dem har påskekonserten i Halden blitt en tradisjon. Trommis Ohr har bare fine ting å si om det å spille i Halden:

– Dette er tredje året på rad vi spiller her skjærtorsdag, og det er alltid stinn brakke og dødsgod stemning. Vi elsker å spille i Halden, og det virker som om haldenseren liker å se oss spille også. La oss fortsette sånn.

Hva kan publikum forvente av årets konsert på Bryggerhuset?
– De kan forvente seg nordeuropas feteste CCR tributeband! 3 menn som ånder, lever og elsker Creedence! Intet mindre.

Les mer om konserten her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer