Klassisk i teateret

Torsdag 21. april kommer to nordiske virtuoser til Halden og Fredrikshalds teater. Dette er siste konsert i serien Klassisk i teateret denne våren som er drevet frem av Aasmund Kaldestad.

De to musikerne som inntar scenen denne kvelden er den anerkjente pianisten Christian Ihle Halden og en av landets fremste klassiske gitarister, Petter Richter. En litt uvanlig sammenstilling av instrumenter, men disse to hadde et svært vellykket samarbeid under kammermusikkfesjtivalen i Stavanger i 2020. Stavanger Aftenblad skrev blant annet: «Bedre representanter for det klassiske musikklivets nåværende blomstring i Norden er det umulig å forestille seg.» Her spiller de blant annet musikk av J.S. Bach og M. Castelnuovo-Tedesco.

Denne kvelden blir også unik da vi får en urfremføring av «Fantasia for guitar and piano» av komponisten Marcus Paus. Han er en av de mest spilte nålevende norske og nordiske komponister og hans arbeid er blitt godt mottatt internasjonalt. Han er blant annet beskrevet som en «allsidig og svært kommunikativ samtidskomponist». 

 

 
Christian Ihle Hadland har etablert seg i det europeiske tetsjiktet som solist, soloartist og kammermusiker. Den norske debuten fant sted med Kringkastingsorkesteret i 1998. Det internasjonale gjennombruddet kom i 2011 da han som «BBC Radio 3 – New Generation Artist» over en toårsperiode hadde en rekke solistoppdrag med alle BBCs fem orkestrene. Dette engasjementet ble avsluttet sammen med Oslo Filharmoniske Orkester og dirigenten Vasily Petrenko i en fremførelse av Beethovens andre klaverkonsert under BBCs promenadekonserten..
 
Petter Richter regnes som en av sin generasjons fremste gitarister, og har etter studier i Norge, Frankrike, Tyskland og Østerrike vunnet priser i flere internasjonale gitarkonkurranser og konsertert over hele Europa i bl.a. Berliner Philharmonie og Grosse Festspielhaus i Salzburg.

Kommentarer

kommentarer