Kjetil Mulelid innvier Aladdins flygel

Aladdin scene har anskaffet et konsertflygel av typen Bösendorfer, og lørdag 21. mai skal ingen ringere enn det unge jazzpianistfenomenet Ketil Mulelid innvie flygelet med en gratis pianokonsert!

Har du noen gang opplevd Kjetil Mulelid live? Ikke? Nå har du muligheten, og den bør du benytte. Lørdag 21. mai innvier nemlig Kjetil Aladdin Scenes splitter nye konsertflygel, og konserten er aldeles gratis.

Kjetil Mulelid fullførte sin bachelor i jazz i Trondheim i 2014, og har for lengst skaffet seg et navn både her i Norge og utenlands. Pianisten opererer i flere ulike konstellasjoner, blant annet den eminente Kjetil Mulelid Trio. Men Kjetil Mulelid er også kjent fra en rekke andre prosjekter – som for eksempel jazzduoen Kjemilie, og kvartetten Wako. I tillegg har den talentfulle pianisten gitt ut soloplate, den er spilt inn på Haldens egne Athletic studio.

– Kjetil blir sammenlignet med Keith Jarret, forteller Dag Sigmund Johansen på Aladdin Scene, han ble ranket på Spotifys favorittpianistliste sammen med Keith Jarret og Brad Mehldau. Det snakker jo for seg sjøl.

Kjetil har spilt inn flere album på Athletic Sound, med studiotekniker Dag Erik Johansen ved spakene.

– Musikken hans har et helt distinkt særpreg, forteller Dag Erik, det kjennetegner jo en etablert jazzmusiker. Spesielt innenfor en sjanger som er veldig fokusert på instrumentering. Hører man seks toner av Keith Jarret så vet man at det er ham, og sånn er det med Kjetil også. Han har et eget unikt sound, man hører med en gang at det er ham. I harmoniseringen, men også i låtskrivingen hans.

Kjetil skriver melodiøs og vakker jazz. I fjor spilte han inn soloalbumet Piano i Athletic Sound.

– Når han spiller inn soloplata si, så velger han å spille den inn i vårt studio – på vårt lille flygel – ikke i en stor konserthall sånn de fleste pleier å gjøre, forteller Dag Erik. Jeg digger at han velger de rammene for det prosjektet. At han velger å gjøre soloplata si nettopp der. Opptaksteknikken er ren, men den er absolutt ikke superklassisk. Det er et typete rom å velge for et sånt type album.

Når han innvier Aladdins flygel, vil Ketil spille fra soloplata si, men mest sannsynlig vil det komme noen nye låter også.

– Musikken til Kjetil er en fin balanse av noe som er enkelt og jordnært, men samtidig utrolig vakkert og avansert, forteller Dag Erik. Det er noe jordnært over harmonikken hans. Men han kan finne på å spille på strengene med henda og, så han gjør absolutt noen av de uvanlige tinga også. Men på et grunnlag som er veldig nakent og enkelt.

Dag Sigmund leter ofte frem Kjetil Mulelid på Spotify.

– For meg, og jeg er ikke i nærheten av Dag Eriks nivå sånn teknisk sett, for meg er dette ikke jazz. Det er bare utrolig pent. Jazzpop nesten. Det er lett å forstå, men først og fremst vanvittig vakkert. Jeg er utrolig glad for at Kjetil sa ja til å innvie flygelet, det var jo han som sto øverst på lista. Du trenger ikke å være jazzfan for å like dette her. Du trenger bare å like noe vakkert.

Flygelet er innkjøpt med støtte fra Sparebankstiftelsen!

Konserten starter klokka åtte.

 

Kommentarer

kommentarer