«Kim Larsen & Gasolin’» tilbake i Halden

Lørdag 9. mars dukker Kim Larsen-tributebandet «Kim Larsen & Gasolin'» opp for å spille på Kulturhuset.

Kim Larsen, danskenes nasjonalskald, besøkte Halden en gang og det var 29 juli 2011 på Fredriksten der 2500 fans hadde møtt opp for å se Kim Larsen & Kjukken. Tidligere spilte og sang Kim Larsen i gruppen Gasolin’, en av de mest populære skandinaviske rockebandene gjennom tidene. Gruppen Gasolin’ ble oppløst i 1978, og Kim Larsen døde desverre i september 2018 etter en formidabel solokarriere.

Nå kommer Kim Larsen’s og Gasolin’s musikk igjen til Halden og på Kulturhuset Lørdag 9 Mars.  Men denne gang formidlet av gruppen KIMGAS fra Sarpsborg. Gruppen har plukket ut et knippe sanger som er godt kjente for de fleste nordmenn som kjenner Kim Larsen og gasolin’ og har lagt seg godt opp i nærheten av originalene.

«Vi spiller disse sangene med en viss ærefrykt, selvfølgelig, men vi har prøvd å få med signaturen i alle sangene og siden jeg er dansk, synges det på «Pære» dansk som de sier og det har vært et av kriteriene for i det hele tatt å gjennomføre prosjektet», sier Gisle Ørbæk Andersen som er den av «spillemændene» som har rollen som Kim Larsen og som startet bandet KIMGAS.

Han fortsetter: «Jeg spurte fire av mine venner som er drevne musikere med forskjellig bakgrunn om de ville være med på prosjektet, noe jeg har drømt om å gjøre en god stund, og alle fire spillemændene sa ja, og det har de ikke angret på, for dette har vært moro fra første stund. For det første er det god svingende musikk, for det andre gode tekster og ikke minst noe som tydeligvis mange nordmenn liker og kanskje har savnet en stund. Vi har hatt utsolgt og fulle hus alle steder vi har spilt, noe vi ikke har vært vant til fra bluesmusikken vi har spilt tidligere. Og ikke uventet, er folk her til lands glad i den «Gamle dansken»

«Jeg har selv vokst opp på 60-70-80 tallet med denne musikken og med min danske bakgrunn og 40 somre i Æbeltoft i Jylland er det ikke annet enn naturlig at mine Idoler i Gasolin’ har blitt mine ungdoms helter. Man blir aldri lei av den musikken man hørte på ungdomsdiskoteket i det gamle Æbeltoft, når søde Liz ville danse tett og kysse littpå dansegulvet, så sitter musikken som sveiset til kroppen vet du!»

«Siden våren 2023 har vi spilt rundt i Østfold og vi har hatt fulle hus og utsolgte konserter hele veien. Der de ikke har solgt billetter på forhånd har de stengt dørene p.g.a. fullt hus og det må jo være den beste tilbakemeldingen vi kan få. Vi håper Haldenserne også vil gjenoppleve de danske toner og håper vi ses på Kulturhuset ( gml. Gutteskolen) 9 mars kl 20.00.

Billetter finner du her!

De andre spillemændene er: Tor Morten Bjerketvedt, Øivind Karlsen, Roar Berntsen og Svein Erik Christensen.

 


 

 

Kommentarer

kommentarer