Karius og Baktus til kultursalen

Søndag 12. mai kommer populære Karius og Baktus til Halden og Brygga Kultursal

Det er alltid stor stemning i teatersalen når tanntrollene finner på skøyerstreker og morsomheter. For ikke å snakke om når alle barna roper «Vi vil ha loff» av full hals, da nærmest dirrer tennene til Jens.

Forestillingen passer fra tre år og oppover, og for mange barn er det aller første gang i teateret. Det kan være både skummelt og gøy samtidig, derfor er det godt å sitte på fanget til foreldre eller å holde besteforeldre i hånda.

Det er ingen tvil om at forestillingen gjør inntrykk på de minste. En gang fikk vi en film fra et barn som hadde funnet frem verktøykassa og puttet et leke-bor inn i munnen. Hun spilte hele forestillingen for foreldrene etter å ha overvært den, og verktøyboret var selvfølgelig tannlegeboret.

Noen ganger blir barna så ivrige at de roper av full hals at tanntrollene må gjemme seg for tannbørsten. En gang var det sågar en liten pjokk som skrek at de måtte holde seg fast, for han skulle løpe og hente politi!

Når barna lever seg slik inn i forestillingen at den oppleves ekte, skaper det latter fra både store og små, men det betyr samtidig at hendelsen begeistrer og oppfattes troverdig.

Den litt strenge, bekymrede Karius gestaltes av Andreas Kjølberg, mens rødhårete og bekymringsløse Baktus spilles av Talina H. Skogseth.

Andreas Kjølberg og Talina Skogseth spiller Karius og Baktus!

Selv om forestillingen ikke er lang i tid, er det en fullverdig teater-oppsetting i 4 akter.  Den inneholder både humor, dramatikk, musikk og følelser, og dermed er lengden perfekt for barnepublikummet. Også foreldre og besteforelder gleder seg over de lekne krumspringene til Karius og Baktus, for alle generasjoner har et forhold til boka ble skrevet i 1949 av Thorbjørn Egner.

Nå gleder tanntrollene seg til å komme på besøk igjen, Halden er nemlig en av favorittstedene til Karius og Baktus.

Tanntrollene møter barna i foajéen etter forestillingen, da kan de få en klem eller ta bilder sammen med de populære skøyerne.

 

 

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer