Julestemning med humor

Halden har gleden av å ha mange som ønsker å gi innbyggerne julestemning ved hjelp av sang og musikk.
I Brygga kultursal i går kom et høydepunkt. En god blanding av klassisk musikk og humor, bidro til at publikum både fikk høytidfølelse og trent lattermusklene.

Konserten startet med Steffen Horn som briljerte på flygelet. Etter hvert kom tenorane på scenen en etter en.
Tema var musikk fra juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott», filmen NRK har gjort til en juleaftentradisjon.

Tradisjoner var tema gjennom konserten, hver av de 4 på scenen fortalte om sine juletradisjoner. I et julesangpotpurri fikk vi de kjente på løpende bånd, «Det kimer nå til julefest», «Et barn er født i Betlehem», «Å jul med din glede», «Når nettene blir lange», «Julekveldsvise» mfl. Flere av dem i utradisjonelle arrangementer.
Aasmund Kaldestad, Henrik Hundsnes og Ola Marius Ryan vekslet på å synge solo og partier der de sang sammen. To høydepunkt var «Gabriellas song» med Kaldestad og «Et lys mot mørketida» med Ryan som solister.

Tenorane 2015-12-16 takker for seg

Scenedekorasjonen var enkel, eller egentlig fraværende. Det holdt lenge med bruk av lys og koreografien mellom de på scenen, som var ubetalelig i de humoristiske delene. Blant annet Disneys Snehvit; mens de sang var dans og grimaser som å se dvergene. Og når du kjørte kjelke i «Jing Jing A Ling» en klassiker fra Andrews Sisters.
Elvis sine julesanger var også med, alle bidro med sin, der Henrik Hundsnes tok den helt ut og hoppet ut blant publikum for å synge til kvinnene i salen.
«Ei Trygg Havn», julesangen de hadde fått skrevet til turneen var en liten perle, den vil bli en ny klassiker.
John Lennon/Yoko Onos «Happy Xmas (War is Over)» på norsk «God jul og Godt nytt år», Kenneth og Solfrid Sivertsens «Det var ein gong» og Hans Adolph Brorsons «Mitt hjerte alltid vanker» viser bredden i programmet.

Ekstranummer var sangen mange ventet på «Adams song/O Helga Natt» der tenoranes stemmeprakt virkelig kom til sin rett. En fullsatt kultursal følte julen var kommet litt nærmere og var vel fornøyd med kvelden.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer