Et godt år for Brygga Kultursal

2015 nærmer seg slutten, og daglig leder på Brygga Kultursal, Martin Gundersen, kan se tilbake på et svært vellykket år for byens storstue.
Foto: Tom R. Andreassen

Før fjorårets budsjett i Halden kommune ble vedtatt var det knyttet stor spenning og mye diskusjon til forventningene til kultursalen. Gundersen presenterer nå tall som viser at de har innfridd forventningene, og enda litt til.
– Tallene for 2015 er nærmest klare, og vi kan se tilbake på et år som har trukket 18600 gjester innenfor dørene og en omsetning på 5,5 millioner fordelt på 73 arrangementer. Måltallet i budsjettet var på 4,2 millioner, så resultatet vil jeg si er en god innfrielse, forteller Gundersen.
Det er ingen tvil om at pilene peker riktig vei for kultursalen. Til tross for at de har hatt noen færre arrangementer i 2015 enn 2014, så har det vært flere besøkende og høyere omsetning.
– Det er tydelig at økt publikumsmasse trekker flere folk generelt. Det har vært litt spenning knyttet til om det ville bli full hus med Brødrene Colbjørnsen og Folk i Halden, men faktum er at vi aldri har solgt så raskt fullt noen gang som sistnevnte.

12399769_1036215533108134_1345066753_o
Foto: Tom R. Andreassen

På plakaten for 2016 finner vi mange spennende forestillinger og konserter. Gundersen forteller at tendensen fra 2015 med at publikum kjøper billetter tidlig og arrangementene fylles opp fortsetter.
– Vi har allerede omsatt billetter for 700 000 i 2016, og de fleste av arrangementene ser ut til å bli helt utsolgte.
Han nevner at ”Alt fra The Beatles 1965” allerede har solgt snart 400 billetter og Karpe Diem er på 450 solgte.

– Bredde i programmet og massiv markedsføring i sosiale medier kombinert med fysisk sesongprogram har gitt resultater og vi har klart å etablere oss på et høyere nivå enn før. Managementer merker seg Halden som et godt sted å plassere konserter, sier Gundersen.
Han har fått klar tilbakemelding om at blant annet Di Derre, Hanne Boel, Mikael Wiehe og Simon & Garfunkel-tribute ikke ville kommet til Halden hvis ikke Brygga kultursal kunne vise til godt salg for deres artister tidligere.
– Det er faktisk en fjær i hatten for alle i Halden!

10515241_1111588315531727_6276600251679504996_o

Gundersen har ambisjoner om fortsatt vekst for kultursalen, og ser mange muligheter fremover.
– Vi er fortsatt bare i startgropa. Et eksempel er at vi har levert noen tankeskisser til Halden kulturråd med ideer til bruk av salen for amatørnivået ved ledig kapasitet. Her er det stort potensiale som gjør at salen kan komme flere til gode, forteller han.
Det er lett å se når det er konserter på Brygga kultursal. Da er det som regel fullt av biler på Torget, og restaurantene i området har mange som skal spise før forestillingen.
– Vi erfarer at ved fulle hus er det vanskelig å finne ledige bord hos restaurantene. Slik sett har alle i kultur-og serveringsbransjen en viktig oppgave som leverandører av gode opplevelser, det være seg smak eller musikk.

Det er ingen tvil om at man bør være tidlig ute hvis man skal kjøpe billetter til forestillinger i kultursalen.
– Vi selger som regel aldri billetter i døra lenger, rett og slett fordi det mange ganger er utsolgt en stund i forveien. Det har vært mange høydepunkter i 2015 med blant annet DDE, Di Derre og Brødrene Colbjørnsen. 2016 kommer forhåpentligvis til å bli minst like bra, avslutter han.

Gundersen sitt julegavetips er naturlig nok billetter til forestilling i kultursalen. Lurer du på hva som skjer der fremover? Oversikten finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer