Julestemning med Halden storband

Så var det den tiden av året igjen. Tiden for julekonserter! 

Søndag stilte Halden Storband opp med fullt trøkk og flotte gjester. Det ble en kveld for minneboka.

Minusgrader som biter i kinna og et snødekket Halden legger grunnlag for god julestemning. En fullsatt Brygga Kultursal summer forventningsfullt før Halden Storband drar i gang med «The most Wounderful time of the year» sammen med den glitrende (bokstavlig talt) vokalgruppa TRES og Sindre Dybvikstrand.

Sindre Dybvikstrand og Tres åpner julekonserten med Halden storband.

Kjente og kjære julesanger serveres som perler på en snor, godt innpakka i storbandsjargongen. Halden Storband briljerer som vanlig med sitt fantastiske samspill, lekne spillestil og stødige solister. De legger til rette for at gjestene de har med seg får skinne, samtidig som de beviser nok en gang at de er en gjeng meget habile musikere. Det er rett og slett en glede å høre på.

En glede å høre på. Og kreativt antrukket!
Det gis alltid plass til noen flotte soloer på storbandets konserter! Her spiller Arild Elnes nydelig på saksofonen sin.

En glede er det også å høre på kveldens sangsolister. Tres og Sindre fikk æren av å starte showet, men etter dem blir vi introdusert for både Margrete Gaulin Simensen og Christina Brynildsen. Tres, Margrete og Sindre har alle sunget med Halden Storband tidligere, men for Christina var det en ny opplevelse. Vi kan vel slå fast med en gang at nykommeren klarte seg særdeles bra. 

Christina Brynildsen er nykomlingen som klarer seg ganske så bra.

I år som i fjor tok Skomaker Andersen, i Geir Andersens skikkelse, seg turen for å lose oss gjennom kvelden. Sammen med barn fra Juleselskapet setter de sitt nostalgiske julepreg på kvelden.

Skomaker Andersen og barna fra Juleselskapet.
Barna pynter juletreet.

Hvor starter man med å fortelle om en kveld som består av høydepunkter? Selv på en konsert hvor man går ut døra og tenker «WOW!» så dukker det faktisk opp noen favoritter. Skomaker Andersen kalte inn det han mente var tre glitrende stjerner, og det er akkurat det de er, damene i Tres. Sammen med Halden Storband gjør Gro Janet Haug Mo, Inger Marie Vierli Vold og Kristin Harboe en fabelaktig versjon av «Mary did you know?», «Mistletoe and Holly» og artige «Rudolph, Frosty and Suzy»

Tres glitrer!

Sindre sjarmerer med sin silkemyke stemme på «The Christmas Song» og Blue Christmas, men viser også at han kan trøkke til der han starter opp etter pause med «Merry Christmas, Baby». Hans tilstedeværelse og samhandling med Storbandet gjør at jeg til tider føler er på en «hjemme hos»-konsert. Det er en kameratslig tone over det hele.

Sindre Dybvikstrand synger vakkert.

Margrete sjarmerer som alltid. Når hun sammen med Sindre synger «Santa Claus is Coming to Town» gjøres det med et glimt i øyet så man nesten begynner å tro på nissen. Hun forfører oss med «Santa Baby» og får oss til å svinge med på «The Man with the Bag».

Margrete Gaulin sjarmerer som vanlig med sin flotte stemme.

Christina blåser oss av banen når hun kommer inn med «Please Come Home for Christmas». Det er ikke til å komme bort fra at Christina kler storband! Flere av sangene under årets julekonsert var for meg ukjente, men det er ingen hindre fra å havne på favorittlista mi. «I’ve got my love to keep me warm” og «Cool Yule”. Sistnevnte med feiende storbandrytmer levert med en god dose sjarme og trøkk fra både Christina og band.

Det ble en kveld med gjennomgående leken og uhøytidlig stemning, med flotte arrangement og fantastiske sangere. Julestemninga tikka inne bare etter de første tonene, og på vei hjem, hvor gradestokken viste altfor mange minusgrader ute, var sangen som rulla rundt i hodet «Mele Kalikimaka». Ingen palmesus eller sandstrender i sikte, men frostrøyk, glitrende, snøtunge trær og massevis av god gammaldags julestemning. 

Musikalsk leder Bjørn Ingvaldsen har både humør og kontroll.
Duetter ble det også flere av! Her synger Christina og Margrete sammen.
Sindre og Christina i duett.
Margrete sang flere låter alene.
Alle sangfuglene på scenen takker for kvelden.

 

God jul alle sammen!

Alle foto: Ellen Midtfjeld

Kommentarer

kommentarer