Juleselskapet utsetter årets forestilling pga Covid 19

Den 10. august besluttet styret i Juleselskapet å utsette årets oppsetning av Nøtteknekkeren og Juleselskapets 30 års- jubileum til 2021.

Det skjer selvsagt med et hjertesukk. Siden vi startet med forberedelsene tidlig i våres, har vi virkelig gledet oss til å lage denne forestillingen. Og ikke minst til å feire Juleselskapets 30 år som en av Haldens sentrale kulturaktører og kanskje byens fremste tradisjonsbærer hva angår teater gjennom disse årene. Forestillingene i Fredrikshalds Teater i førjulstiden er noe mange har et nært forhold til.

Men, situasjonen som vi nå alle er en del av og tiden vi går inn i, gir oss egentlig ikke noe valg. Argumentene er mange både for og i mot, men kort oppsummert ser vi denne beslutningen som et samfunnsansvar. Det er rett og slett ikke forsvarlig å gjennomføre en amatørteaterproduksjon med barn, ungdom og voksne, i en tid der det å holde i gang barnehager/skoler, og sikre arbeidsplasser bør være alles første prioritet.

En produksjon vil være en potensiell arena for smitte. Våre øvelser ville innebære å arrangere gjentatte potensielle smitteklynger over lang tid. Det ville by på en krevende og uforutsigbar prosess for oppsetningen vårt, men først og fremst ville det innebære å sette enkeltpersoner, familier, arbeidssituasjoner og virksomheter i fare.

Vi understreker at Jubileums forestillingen Nøtteknekkeren, ikke avlyses – den utsettes. Når det igjen er rom for det, ser vi frem til å ta fatt på arbeidet mot premieren fredag 26. november 2021.

For å sitere en av HAs skribenter for noen år tilbake: «Juleselskapets oppsetninger i Fredrikshalds Teater, er like viktige for julestemningen i Halden som snø».
Mens vi holder vennlig avstand – la oss håpe på snø i år dere.

Fra alle oss – til alle dere, sier vi som «Lille Tim»:

En riktig God Jul til alle – og velsigne hver og en av oss

For Jul blir det jo faktisk uansett.

På vegne av Juleselskapets styre Veronica Mittet

Halden, 12.08.20

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer