Det nærmer seg premiere!

På fredag flyttet Juleselskapet inn i Fredrikshalds Teater, og nå er ensemblet i full gang med å øve mot premieren på Reisen til Julestjernen fredag 24. november!

Det begynner å lukte jul dere. For nå har den kommet, den der magiske tiden der Juleselskapet flytter inn i Fredrikshalds Teater med kulisser og kostymer og folk og fe. Hele helgen har gått med til øvinger i teateret, og i dagene som følger blir det lange og sene kvelder på ensemblet som skal servere oss klassikeren Reisen til Julestjernen.

Musikerne er med på øving i teateret.

Regissør Catharina Heide Amundsen er fornøyd med å ha flyttet inn i teateret, selv om det er travle dager.

– Det er hektisk, det er det alltid når vi skal inn i teateret. Det er mye armer og bein og kostymer og glitter og kulisser og rekvisitter, det er jo litt kaotisk. Men det er nå magien vår skjer. Jeg var innom her en tur forrige mandag, og da jeg åpna døra lukta det jul. Det høres kanskje rart ut, men sånn var det faktisk.

Det er ikke så rart at Catharina synes teateret lukter jul. Hun har vært med i Juleselskapet helt siden hun var tretten. Først som skuespiller, så som produsent, og nå som regissør.

Hvordan er det å regissere sitt aller første Juleselskapet-stykke?

– Det er kjempeskummelt. Men det er mest gøy!

Catharina følger med på når nissebarna danser på scenen.

Det er hektisk aktivitet i alle rom på teateret. I orkestergraven sitter musikerne og legger sitt magiske strøk på scenene, oppe på balkongen svinser lydmann Espen Jamne van Groningen hit og dit med og uten ledninger i henda. Det er nå det skjer. Lyd, lys, sceneskifter og koreografi flikkes på og finpusses før premieren. De voksne går rundt med konsentrerte blikk, mens teaterbarna myldrer. Langs seteradene, i ballsalen, ute i foajeen der de voksne drikker kaffe. En kledd som nisse, en annen som fugl. En tredje skal forestille nordavinden, med lange flagrende gevanter.

Det skjer noe med ensemblet med det samme de begynner å øve i teateret.

– Det er noe med å få lov til å gå ut på det skrå gulvet i teateret, sier Catharina. Plutselig dukker det opp kostymer i garderobene, og i orkestergraven sitter musikerne og spiller på instrumentene sine. Det skjer noe med alle sammen da, alle skjerper seg. Replikkene sitter på en annen måte enn de gjorde i Black Box forrige uke. Det er rett og slett litt magisk.

Leder for Juleselskapet Veronica Mittet står og betrakter barna på scenen.

Alle kjenner vel Sverre Brandts historie om Reisen til Julestjernen? Om Sonja, som reiser av gårde for å finne julestjernen fordi den forsvant da kongen forbannet stjernen? Både jula og kongeriket er i fare, men den kloke og vakre Sonja kommer til unnsetning. Mer julete blir det knapt. Musikken alene setter i gang hele julemaskineriet mitt.

Sonja spilles av Hedda Holtan. Nissefar Asbjørn Halvorsen står til venstre.
Johnny Nilsen spiller kongen i Reisen til Julestjernen.

Dette er julestemning på boks folkens! Ikke noe å lure på, med andre ord!

Forestillingen spilles den 24., 25., 26. og 29. november, samt 1. og 2.desember.

Billetter finner du her!

NB! I år har Juleselskapet også åpnet for at alle kan kjøpe billetter til premieren fredag 24. desember.

Juleselskapets Facebookside kan du følge nedtellingen mot premieren. Hver dag kommer det en ny episode av en liten føljetong der Hedda Holtan leter etter julestjernen som skal henge i taket i teateret.

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer