Juleselskapet garanterer julestemning med Reisen til Julestjernen!

Pressemelding
For 33 år siden, i det herrens år 1990, så Juleselskapet dagens lys for første gang. Og den aller første forestillingen vår var faktisk nettopp Reisen til Julestjernen.
Det har vært flere Sonjaer siden den gang, og i år er vi stolte av å presentere forestillingen nok en gang. Man kan vel egentlig si at reisen til Juleselskapet startet med Reisen til Julestjernen, og siden har det gått strake veien mot garantert julestemning.
Men hva handler egentlig Reisen til Julestjernen om?
Jo! Det er sorg i kongeriket. For mange år siden forsvant nemlig kongens eneste datter, prinsesse Gulltopp. Hun hadde så lyst til å sette den virkelige julestjernen i toppen av juletreet på slottet, så hun vandret ut i skogen helt alene på selveste julekvelden. Og siden har ingen sett henne. Kongen ble så fortvilet at han forbannet julestjernen, og borte ble den. Den stakkars dronningen døde kort tid etter av sorg.

Hvis vi spoler noen år frem i tid, så er det tung stemning i kongeriket.

Hedda Holtan og Johnny Nilsen spiller henholdsvis Sonja og kongen i Reisen til Julestjernen.

Kongen har prøvd alt for å finne julestjernen, for en vis man har spådd, at hvis kongen bare kan få julestjernen tilbake, så vil prinsesse Gulltopp også dukke opp.

Men alle verdens stjernetydere og vise menn til tross, stjernen er og blir borte.
Midt i en audiens i tronsalen, med hele hoffet og flere stjernetydere tilstede, dukker fattigjenta Sonja opp. Hun har blitt holdt fanget av noen onde røvere, men har endelig klart å rømme.
Kongen kjøper henne fri fra røverne, og til gjengeld lover hun han at hun skal finne julestjernen for ham.
Sonja setter ut på sin ferd i kongeriket for å lete etter stjernen.
Men!

Den onde greven, som selv ønsker å ta over tronen, stikker snart noen kjepper i hjulene for henne, sammen med sin medsammensvorne, den onde heksa.

Tonje Hannestad og Ketil Ravneng spiller heksa og greven.

Reisen til Julestjernen er en familiefortelling med både smånisser og sprell levende leker, med snille småfugler og gamle koner i skogen. Men det er også den onde greven og heksa, og kanskje vi til og med får møte en slags julenisse som gjør seg klar for å dele ut gaver til alle barna på julekvelden.

En lun og koselig historie, med litt spenning og noen skumle skurker, men som seg hør og bør i et juleeventyr ender godt!

Regissør Catharina Heide Amundsen og leder for Juleselskapet, Veronica Mittet, følger med på en scene.

Reisen til Julestjernen er en tradisjon for mange i juletiden, og vi kan garantere både ekte (teater)snø og skikkelig julestemning!
Vi har til og med et kjempesvært, vakkert pyntet juletre i ballsalen på teateret, hvor du kan kjøpe gløgg og boller i pausa.

På scena finner vi kjente og kjære Halden-skuespillere som Marcus Hannestad, Ketil Ravneng, Tonje Hannestad, Johnny Nilsen og Siv Stang.
I tillegg er det nærmere 30 barn, unge og voksne som bekler alle de kjente og kjære rollene i stykket.

Ungdomskoret synger bak regissøren.
Smånissene danser!

Foran scenen sitter et fabelaktig orkester å spiller levende musikk, under kyndig ledelse fra kapellmester Bjørn Ingvaldsen.

Juleselskapet har skapt teatermagi og julestemning i Fredrikshalds teater i over 30 år, og vi håper at akkurat DU vil komme å delta i den deilige julestemningen sammen med oss.

Premiere fredag 24. november kl. 18:00.

Forestillingen spilles også:

Lørdag 25. november kl 15:00
Søndag 26. november kl. 15:00
Onsdag 29. november kl. 18:00
Fredag 01. desember kl. 18:00
Lørdag 02. desember kl. 15:00

Fra alle oss i Juleselskapet: Riktig god jul

Alle foto i teksten: Sara Stang Møller.

Forsidefoto: Veronica van Groningen

 

Kommentarer

kommentarer