John Kjellström spiller på Vannvogna

Foto: Thorkil H. Lindskog

Etter en lang pandemi kan John Kjellström endelig spille releasekonsert for plata han slapp i desember 2020. Lørdag kveld kommer han til Vannvogna for å spille fra den selvtitulerte debutskiva John R. Kjellström.

Det begynte med to låter i Freddy Holms studio.

– Jeg hadde ikke planlagt noe mer, forteller John Kjellström. Jeg hadde testet meg frem hjemme med et par svenske låter, og spilt inn noen demoer. Men så ville jeg gjerne prøve å spille inn noen låter i et ordentlig studio.

Da låtene var ferdig innspilt, var John både fornøyd og inspirert. Freddy syntes låtene funka bra, han så noe i Johns sang og musikk som han mente man burde spinne videre på. Han overtalte John til å skrive flere låter, sånn at de kunne spille inn et helt album.

– Når en såpass dyktig musiker som Freddy vil ha mer, så er det vanskelig å takke nei, hehe. Vi fant fort ut av hva slags stemning låtene skulle ha, og hva vi ville formidle. Dette er jo viktig for at plata skal få en helhet, og ikke sprike i alle retninger.

I desember 2020 sto John med sin første vinylplate i hånda.

– Det å gi ut et album midt i en pandemi, og i tillegg velge desember som slippmåned, ville nok de fleste si er galskap. Men det gikk faktisk ganske bra, tross alt. Noen av låtene på skiva passer ganske fint inn mot følelser og tanker folk gikk rundt og bar på på den tiden. Og releasedagen var vellykka i mine øyne. Det kom jo faktisk en del folk og kjøpte skiva av meg når jeg satt i platesjappa Sjokk Rock den dagen.

John på Sjokk Rock på slippdagen, med en nypressa vinyl i hånda. Foto: Ellen Midtfjeld.

Hvordan ble plata mottatt?

– Med tanke på at albumet ikke er reinspikka pop eller rock, så er jeg fornøyd med hvor godt den ble mottatt. Når den svenske avisa Nöjesguiden skriver «Ett vackrare debutalbum får en leta efter», så blir man så klart stolt. At land som ikke er svenskspråklige også gir gode anmeldelser er morsomt, for da har man jo hørt på helheten, og ikke bare på tekstene.

Selv om John var fornøyd med releasedagen, skulle han naturligvis gjerne ha gjort noen releasekonserter. Men smittevernsituasjonen gjorde planlegging av konsert umulig. Nå gleder han seg til å spille låtene sine foran et live publikum.

– Det å få spille albumet live nå, uten restriksjoner, gjør at jeg kan slippe løs låtene på en helt annen måte enn før. Bedre sent enn aldri!

Lørdag inntar John til Vannvogna for å spille skiva si. Med seg har han Terje Støldal, Ketil Henriksen, Rino Silden, Erlend Gjerde og Jon Erik Gretland.

– Jeg har samla et lag med skikkelig bra musikere som liker plata, og gjerne vil spille med meg. Vi kommer til å spille oss gjennom albumet, og dessuten ta med et par låter som jeg ikke har sluppet ennå. Det kommer til å bli jævlig gøy. Musikerne jeg har med meg har ikke vært med å spille inn plata, så når de spiller musikken min får låtene et nytt liv.

Malin Möller skal varme opp publikum før John og hans musikere går på.

– Malin er en fantastisk singer-songwriter, jeg har vært fan av henne siden jeg hørte henne spille her i Halden for første gang for mange år siden. Hun har en stemme som krever at man lytter, uten å være bråkete. Låtene hennes er sterke, og jeg er overbevist om at hun kommer til å nå langt forbi Haldens grenser med sin musikk. Malin varmer opp før meg, og hvis ikke folk blir varme av hennes musikk, så blir de aldri varme. Det kan hende hun dukker opp underveis i konserten også. Hvem vet. Det får bare de som kommer på fredag vite!

John Kjellström med band altså, på Vannvogna fredag klokka 21!

Billetter i døra, eller på Ticketmaster!

Kommentarer

kommentarer