BomKræsjBang på biblioteket

BomKræsjBang er i gang! Tirsdag inviterte 1. klasse drama til et vittig og engasjerende vandreteater i bibliotekets barneavdeling!

Første arrangement ut i Risums årlige BomKræsjBang-festival gikk av stabelen på Halden bibliotek tirsdag formiddag. Der presenterte de flinke førsteklassingene på dramalinja et nydelig lite vandreteater for lokale barnehagebarn.

Mars (Hedvig Skogli Olsen) og Eli (Stella Louise Heggeli Bøen) Foto: Johannes Granseth

Mars og Eli er venninner, og skal lage kake. Men. Når Eli er ute av kjøkkenet en liten tur, kommer heksa Irmelin inn og tar kontroll over kroppen til Mars. Mars følger etter heksa, selv om hun ikke vil! Når Eli kommer tilbake, er Mars borte. Her begynner historien om Jakten på Mars.

Mars elsker sjokoladekake, godteri og promp. Det vet venninnen Eli godt. For sånt vet nemlig venner om hverandre.  Foto: Johannes Granseth

Eli løper fortvilet av gårde for å finne Mars, og ber publikum følge etter. De engasjerte barnehagebarna er ikke vanskelige å be, de spretter opp av stolene sine, og småløper etter Eli med store øyne.

Eli får hjelp på veien. Pluss (Lola Alvarez) sier alltid ja. Minus (Emma Marie Østensen) sier alltid nei. I midten står Eli og lurer på hva hun skal tro. Foto: Johannes Granseth

Heldigvis er det hjelp å få underveis. Pluss og Minus kan hjelpe Eli med å finne Mars. Men det trehodede trollet, som er akkurat litt for skummelt for enkelte publikummere, er ikke spesielt forekommende og informativt. Men det er veldig morsomt og underholdende for oss som ikke er fullt så lettskremte.

Det trehodede trollet Nodd, Odd og Todd. (Birk Ilias Sandmo, Ravn Jacob Høvik og Tollev Sebastian Hattestad Nesset). Foto: Johannes Granseth

Mot at vi gjetter på en gåte, kan trollet gi informasjon om hvor Mars muligens befinner seg.

– Hva er halvt menneske og halvt fisk? spør trollet.

Pluss og Minus kommer med et par veldig dårlige forslag. De små publikummerne blir bedt om å bidra.

– Hai? kommer det spørrende fra første rad.

Niks. Det er ikke en hai. Men så er det ei lita jente som begynner å hoppe opp og ned, med armen i været. Kan hun ha svaret?

– Havfrue! roper hun.

Og ganske riktig, havfrue er det magiske ordet. Trollet må gi informasjonen det har lovet, vi må gå over fjellet for å finne Mars. Ferden går videre. Og vi må løpe, for trollet har en fis på lur.

Så går vi «over fjellet» og bort til heksas hule.

Foto: Johannes Granseth

En sovende mann ved navn Karl ligger og snorker utenfor heksas hule. Barna må hjelpe til med å vekke Karl, og det gjør de med glans!

– KARL!!! roper de så det gjaller.

Karl spretter opp, og ungene hyler av latter.

Karl våkner. Oscar Leander Bjørk har komisk talent, det er sikkert.. Foto: Johannes Granseth

Heldigvis finner Eli vennen sin til slutt. Ikke bare blir Mars fri fra forhekselsen, men alle sammen blir venner etterpå også. Det viser seg jo at heksa Irmelin egentlig bare vil ha noen å se barne-TV med. Ja, noen flere en Karl da. For han er tydeligvis ikke noe tess som barne-TV-venn.

Heksa Irmelin spilles av Milo Ødegaard. Foto: Johannes Granseth
Alle blir venner. Etter teateret vil barnehagebarna at skuespillerne skal gjette hva de heter. Så gjør de det en liten stund. Foto: Johannes Granseth

Jakten på Mars er et morsomt og herlig lite vandreteater, akkurat passe i lengde for de minste publikummerne. Dramaelevene har skrevet det fine stykket selv, det er en av oppgavene for førsteklassingene før BomKræsjBang. Jeg blir alltid imponert over barneteateret som produseres til BKB, og dette året er intet unntak. Dette er vittig, engasjerende og akkurat passe skummelt. Bra jobba!

BomKræsjBang er herved erklært åpnet!

Her kan du følge BomKræsjBang på Facebook. 

Her er programmet for årets BomKræsjBang:

ONSDAG 6/4
Kaffe og sigg | kl. 12:00 og ut | vekst spiseri | GRATIS
Klassisk konsert | kl. 19:00 | kulturhuset | GRATIS

TORSDAG 7/4
Tolvskillingsoperaen | kl. 19:00 | Risum vgs | 50kr
Pop konsert | kl. 19:00 | kulturhuset | GRATIS

FREDAG 8/4
Kaffe og sigg | kl. 12:00 og ut- | Kulturhuset | GRATIS

 

 

Kommentarer

kommentarer