-Jeg gleder meg til alt

Høstprogrammet for kultursalen er klart, og Martin Gundersen gleder seg til å se hvordan sesongens program blir tatt i mot.

-Utgangspunktet vårt er alltid at det skal være bredde i programmet, forteller Martin. Programmet skal passe for folk i alle aldre, og vi skal finne arrangementer i alle sjangre. Vi vil ha noe dans, litt teater, og en del konserter. Innenfor konserter skal vi også innom flere sjangre, som pop, rock, jazz med mer. I tillegg vil jeg helst ha noen foredrag inn i programmet hvert halvår.

Martin synes det er viktig at kultursalen er sitt ansvar bevisst. Brygga kultursal skal betjene hele Haldens befolkning. I høst blir det både pop, jazz, metal, foredrag og stand up på kultursalen. Og teater!

-Vi er jo heldige med at vi er en Riksteater-scene, sier Martin, denne høsten kommer Riksteatret med teaterstykket Tung tids tale. Det er er et fantastisk stykke, det er hjerteskjærende bra. Boka fikk Brageprisen, og teaterstykket har fått femmere og seksere av alle anmeldere.

Tung tids tale er et teaterstykke om en autistisk gutt, basert på romanen ved samme navn av forfatter Olaug Nilssen. Nilssen har en autistisk sønn.

-Riksteateret kommer også til kultursalen med musikkteateret Georgs magiske medisin, etter boka av Roald Dahl. Dette er en familieforestilling.

I tillegg til teater blir det en rekke konserter på kultursalen i høst. Bjørn Eidsvåg, Lisa Ekdahl, Åge Aleksandersen og Sondre Justad står på programmet. Blant annet.

-Det er helt utrolig at Sondre Justad kommer hit på en lørdagskveld for å poppe Halden, sier Martin. Sondre lager fengende poplåter på dialekt, han er virkelig en dyktig artist.

Justadkonserten er et av høstens høydepunkter for Martin. Men Martin gleder seg over alt på programmet han. Han gleder seg over Silje Nergaards jazz, over bautaer som Vamp og Bjørn Eidsvåg, og over Tenorane og Nordic Tenors som har tradisjon på å komme og synge i kultursalen. Over Henning Kvitnes. Og over Åge Aleksandersen.

-Konserten til Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen er en totimers reise gjennom musikkarrieren til Åge Aleksandersen, forteller Martin. Det er en nedpå forestilling, og den handler om å hente frem minner fra et langt musikkliv. Åge skal fortelle om hvordan sangene hans ble til, det er en akustisk aftentur.

I november kommer Trond Holter tilbake til kultursalen med den tredje delen av sitt Draculaprosjekt; Vlad the Impaler.

-Dette er kjempeflott og melodiøs musikk, sier Martin, med tøffe kulisser og dyktige sangere. Det her er metal til spissene, Trond er utrolig flink.

I oktober kommer lege og komiker Jonas Kinge Bergland til kultursalen med sitt stand up-show Dr. Bergland bryter Taushetsplikten. Showet er straks utsolgt, og Martin har akkurat snakket med Stand up Norge og blitt enige med dem om å sette opp en ekstraforestilling.

Du gleder deg til alt på programmet du?

-Jeg gleder meg til alt. Men mest av alt gleder jeg meg over å forvalte ansvaret for å tilby et variert kulturtilbud i byen vår, tenk deg den jobben da! Det er jo veldig gøy.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer