Tips til helgen

Helgen nærmer seg, og kulturtilbudet spenner vidt. Du kan løpe på deg melkesyre i kanonløpet, eller du kan få blåst ut ørevoksen på death metal-konsert, eller så kan du få deg en latterkule eller to i kultursalen. 

Fredag

Fredag kveld er det stille og rolig i Halden, ja rent bortsett fra at death metal-rockerne i Insidious Disease inntar Vannvogna for å spille mørk og tung rock i kveldinga. Polske Over the Under varmer opp. Dessuten blir det liv og røre på Dickens, for der er det Ræggefredag hver fredag.

Lørdag

Lørdag blir det melkesyrefest på Fredriksten! Klokka 12 går startskuddet for årets Kanonløp, møt opp og hei frem gærningene som løper bakkeløp fra torget og helt opp til klokketårnet.

Lørdag mellom 12 og 16 er Per-André Nielsens salgsutstilling Vemod åpen på Galleri Rød. Herregårdskaféen er åpen for kaffe, kaker, vafler og annet snask.

Lørdag ettermiddag blir det Internasjonal Kulturkafé på Frivilligsentralen fra klokken 16 til 18. Hit kommer Christian Stejskal for å spille fiolin og holde foredrag om sin tid hos de kristne søppelarbeiderne i Kairo. Gratis inngang.

Lørdag kveld kommer Stig Ulvestad for å spille sin ettertenksomme visefolk-pop på Herregårdskaféen. Han starter klokken 21 og spiller til 23.

Stig Ulvestad har med seg både det ene og det andre strengeinstrumentet når han dukker opp på Herregårdskaféen lørdag kveld.

Søndag

På søndag kan du være med og feire Den Norske Turistforenings 100-årsjubileum ved å traske med på en Jubileumstopptur til Høge Stang i Aremark. Oppmøte ved Stangeskovene klokken 10 for samkjøring eller fremmøte ved Remnevannet klokken 10.30.

Rød Herregård blir det omvisning i både hus og hage på søndag. Omvisningene i hovedhuset starter klokken 11 og 14, og omvisningen i hagen starter klokken 12.30.

Har du lyst til å få med deg Per-André Nielsens salgsutstilling Vemod er dette siste sjanse! Åpent mellom 12 og 16.

I monolittbruddet på Hov skal Monolittens dag markeres av Idd og Enningdalen historielag på søndag klokken 13. Det blir stenhoggersanger og korpsmusikk ved Tistedalen musikkforening. Blant annet.

Klokken 13 er det også klart for Forfattermøte for barn på Halden bibliotek. Hit kommer forfatteren og illustratøren bak Mysteriene i Kråkeslottet barnehage; Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad, for å tegne og fortelle.

Søndag kveld blir skal lykkeboblene fly fritt i kultursalen, da inntar Björg og Dora Thorallsdottir scenen med sitt underholdningsforedrag Bobler klokka 18.

Dora og Björg skal få oss til å skratte i kultursalen på søndag.

God gjørehelg!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer