– Jeg er lei av å lukke øynene

Torsdag 26.november åpner Camilla Johansen og Monica Torp Borg utstillingen ”Sammen kan vi hjelpe” på Lavanya klinikken i Halden sentrum. Målet er å samle inn penger til flyktningene på Lesvos.

Camilla Johansen har som de fleste andre blitt rørt av flyktningstrømmen til Hellas og videre i Europa.
– Jeg er lei av å lukke øynene for det som skjer på utsiden av vår trygge lille boble her i Norge. Jeg vil være med å bidra, forteller hun. Flybillettene er bestilt, hun drar i begynnelsen av januar i regi av foreningen ”Dråpen i havet”. En av de som har inspirert henne til å reise ned er Monica Torp Borg. Hun er i Hellas nå for andre gang og drar nedover igjen i januar.

Johansen har brukt den siste tiden godt til å snakke med sine mange kreative venner om en utstilling.
– Responsen har vært veldig positiv. Det er så mange som har sagt ja til å bidra. Til nå har jeg 20 kunstnere på lista. Det kommer bilder fra både profesjonelle og hobby-kunstnere, sier hun. Kunstnerne er ikke bare fra Halden, byer som Moss, Hamar og Moss er også representert.
– Vi har også fått med oss Alfheim barnehage. De skal stille med et bilde som barna har laget.

12112059_1013856378655472_684558301348980623_n
Hanne Christine Liljeroth er en av kunstnerne som bidrar til utstillingen.

Johansen har ikke gjort noe lignende før, og er spent på hva hun møter på Lesvos.
– Jeg vet ikke hva som venter meg eller hvordan opplevelsen blir. Men uansett så kan jeg dra trygt og sikkert hjem igjen etter oppholdet og bearbeide det hele i trygge omgivelser. Det kan ikke de som flykter fra krig og smerte hver dag gjøre. De kan ikke lukke øyene eller se en annen vei, sier hun.

Utstillingen vil være en viktig del av forberedelsene til reisen. Inntektene går uavkortet til innkjøp av livsviktige midler til flyktningene på Lesvos.
– Jeg håper haldenserne tar turen innom oss 26.november. Da er mange i byen på grunn av Julegateåpningen, og vi håper de legger inn litt tid hos oss også. Utstillingen er åpen fra 26. til 29.november.

Kommentarer

kommentarer