Tar med «Diesel og bensin» til Halden

Fredag 27.november gjester Odd Nordstoga Brygga Kultursal. Han har nylig gitt ut plata ”Dette landet” og er veldig klar for å gi publikum et innblikk i hans univers med visepop.

Odd Nordstoga er folkemusikeren som engasjerer publikum på sin helt særegne måte.
Den sisten platen hans, ”Dette landet”, kom i oktober og har fått gode kritikker. Han synger om det han selv beskriver som ”tiden som er” med sanger som handler om kjærlighet, hverdagsliv og samfunn.
– Sangene på denne plata er innom mange tema, men felles er det eksistensielle. Inspirasjonen finner jeg underveis når det er noe jeg ser på, opplever eller tenker på. Så jobber jeg videre med ideen og plutselig skjønner jeg at dette kan bli en låt!

Nordstoga har mange favoritter blant sangene på plata, men det er en av dem han vier litt ekstra oppmerksomhet.
– Diesel og bensin har blitt en annerledes låt. Den er litt mer rocka enn det jeg har gjort før. Det var veldig befriende å få trykke litt mer på, forteller han.
En annen sang som betyr mye i disse dager er ”Song om fred”.
Vi snakker med Nordstoga lørdag ettermiddag når detaljene fra terrorhandlingene i Paris begynner å komme i nyhetene for alvor. Han er som de fleste andre preget av det som har skjedd.
– Det betyr selvfølgelig ekstra å spille den sangen for publikum nå. Jeg er glad for at jeg lager og synger låter som handler om forholdet mellom mennesker og kjærlighet.

Nordstoga gleder seg til å komme til Halden 27.november. Han har vært her tidligere på både Brygga og Allsang, men aller best kjenner han Halden fordi han har spilt med gitaristen Geir Sundstøl.
– Låtene mine egner seg veldig godt for konserter. Det blir stor stas å vise frem de nye låtene, men selvfølgelig tar vi også med oss noen av de gode gamle. Vi har det rett og slett knallartig på turné!

Billetter til konserten kan kjøpes her.

Kommentarer

kommentarer