Inviterer til turer på søndag

Frister det med en solid dose frisk luft førstkommende søndag så har Tistedalen Friluftslag turtilbud for både små og store.

Tistedalen Friluftslag (TFL) har gjennom året tilbud om mange forskjellige turer. Søndag 23.april er det både tur til Skysskafferen og Koster.

Turen til Skysskafferen er i regi av Barnas Turlag Tistedal/Halden som er en avdeling i TFL. Cecilie Krogh forteller at turen egner seg godt for små føtter, men ikke for barnevogn.
Vi går på sti ned til fyret og spiser matpakke ved vannkanten i vårsola, forklarer hun. Oppmøtested for de som vil være med er kl. 12 ved Saubrugsforeningens båthavn i Eskeviken.
Skysskafferen er et godt besøkt turmål i Halden og ligger idyllisk i vannkanten ved Iddefjorden. Navnet kommer fra at det var her mange fikk skyss over til Sverige under 2.verdenskrig.

TFL2

Vil du være med på en litt lenger tur så kan du bli med TFL til Koster førstkommende søndag. 
– Det blir samkjøring fra Remmen søndag morgen også tar vi fergen fra Strømstad til Ekenäs, forteller Ove Aardal. På Koster skal de besøke blant annet Naturum Kosterhavet, Valfjellet og Kosters Trägårdar.
– Vi begynner på stien som går rundt hele øya. Første strekk til Långegjerde og håper blå- og hvitveisen er i full blomst. Deretter går vi stien til Kosters Trägårdar, der går vi forbi to flotte trehytter som er bygd inntil et tre av kunstner Solveig Egerland.

Det blir tid for en liten pause ved kafeen som dyrker økologisk mat og har eget bakeri, med nydelige kanelbullar og kaker.

Vil du vite mer om turene? Besøk TFL sine nettsider. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer