Inviterer til en herlig operakveld

Annonse: Opera på Bryggerhuset drar i gang vårsesongen med en herlig operakveld 19. januar kl. 20.30 på Bryggerhuset Syd i Halden.

Halden har på mange måter blitt opera-byen og når Opera Østfold innbyr til musikalske opplevelser så har haldenserne store forventninger.

19. januar er det ekteparet Stephanie Lippert Djupvik og Hallvar Djupvik som kommer til Bryggerhuset. 
De traff hverandre under studier ved Det Kongelige Teater i København og har begge en lang liste med spennende opptredener bak seg til tross for sin unge alder.

– Jeg har spilt forskjellige instrumenter i band og i forskjellige sammenhenger hele livet. Interessen for opera fikk jeg på videregående skole da jeg av tilfeldige grunner byttet hovedinstrument fra gitar til sang, forteller Hallvar. Han har to store høydepunkter i sin karriere til nå.
– Jeg har spilt Lenski i Eugen Onegin og Don José i Carmen. Det har vært mine mest spennende oppgaver på operascenen til nå.
I juni spilles Tryllefløyten på Fredriksten og en av de som skal medvirke der er Hallvar.
– Jeg gleder meg til å få jobbe med vakker musikk sammen med regissør og dirigent som jeg har jobbet med flere ganger tidligere.

Stephanie fattet interesse for opera når hun var 19 år og har elsket det siden.
– Jeg har alltid hørt at min stemme passet til opera, men jeg ville bli skuespiller. Når jeg var 19 år hadde jeg en sangtime med en operasanger som insisterte på at jeg skulle prøvesynge til en opera og det var slik jeg ble interessert, forteller hun.
– Jeg husker han satte på Elektra av Strauss med Birgit Nillson på full styrke og da var jeg solgt. Det glemmer jeg aldri.

Hun husker godt tilbake til sin første rolle på operascenen.
– Å få stå på scenen i Operaen i København og gjøre min første rolle, Anna i Nabucco, var helt uforglemmelig.

Hva kan haldenserne forvente seg av konserten på Bryggerhuset?
– De kan forvente et variert repertoar. Vi har sunget mange konserter sammen før så forhåpentligvis får haldenserne oppleve to samkjørte sangere. I tillegg spiller Reza Aghamir på piano. Han har vært med på å forme flere av våre fremførelser gjennom flere år med samarbeid. En fabelaktig musiker som er verdt turen alene.

Opera på Bryggerhuset starter kl. 20.30. 
Billetten koster 250,- og bordbestilling kan gjøres til syd@brhuset.no

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer