Inn i skogen med Odd

Lørdag 19. november kommer Odd Nordstoga til Halden og Brygga kultursal for å synge nye og gamle låter for haldenserne.

Odd Nordstoga er på turné. For en liten uke siden la han ut på veien for å spille fra den nye plata si; Inn i skogen. Foran ham ligger tjuefire konserter i kulturhus rundt omkring i Norge. Første stopp var Asker kulturhus.

Hvordan er det å skulle dra ut på turné?

– En sover jo alltid litt urolig i dagene før en turné. Men det er veldig moro når jeg kommer i gang! Det er mye styr på forhånd, men når vi først er i gang så er det bare å kose seg, og gjøre så gode konserter en kan.

Den 6. oktober slapp Odd plata Inn i skogen. Det hagla med godord fra landets musikkjournalister! Men selv om han er veteran på plateslipp, blir Odd fremdeles litt skjelven før dommen kommer.

– En blir jo alltid litt nervøs. Sjøl om jeg har gjort dette her mange ganger, blir jeg spent på mottagelsen. Når man er tjuefem, og ny i gamet, er man i en slags underdog-posisjon. Litt i angrepsposisjon. Det er man jo ikke lenger. Og det kan være fint det altså, og ganske deilig noen ganger. Men jeg får jo ikke noe gratis lenger heller. Det er jo ingen som skriver sånn «Oj, han var flink til å synge! Og så kommer han fra Vinje, det er spennende». Det er ingen som tenker sånn lenger.

 Hør Inn i skogen her:

Odd setter stor pris på alle godordene om plata.

– Det er fantastisk moro med all den rosen. Jeg tror nesten aldri jeg har vært så glad når jeg har gitt ut ei plate. Og så er det jo ekstra moro å dra ut og spille når plata får så god mottagelse, da gleder en seg jo litt ekstra til å spille sangene for publikum.

Les den entusiastiske anmeldelsen til Øyvind Rønning i Dagbladet her. 

For første gang har Odd vært produsent for egen plate.

Hvorfor valgte du å gjøre det sånn?

– Vel. Jeg har alltid hatt veldig gode produsenter, og det blikket utenfra er veldig verdifullt. Når man produserer sjøl, så får man jo ikke noe korrektiv fra utsiden. Eller entusiasme. Man må stole på seg sjøl. Men denne gangen ville jeg holde på idéene mine helt frem til mål, og få det akkurat slik jeg hadde sett for meg fra start. Noen ganger blir det vanskelig å holde tråden underveis når man produserer sammen med andre, det er lett å spore av. Fordelen med å gjøre det helt alene, er jo at man putter på skylapper på seg sjøl. Da er det lettere å holde tråden helt til mål.

Odd hadde helt klare tanker om hvor han ville da han starta arbeidet med Inn i skogen.

– Denne gangen ville jeg ville finne og bruke min egen palett, som jeg har sagt i pressemeldinga, prøve å finne tilbake til den store gleden; moroa ved å lage ny musikk. Når en var i starten av karrieren, så var man uredd og bare kjørte på. Jeg ville litt tilbake til den følelsen. Og denne plata er veldig meg. Akustisk, og langt inn i det folkrocklandskapet jeg starta i.

Tilbake til utgangspunktet?

– Joda, men også videre. Det er jo ikke noe vits å gå bakover heller. Jeg tenker at på denne plata så går jeg både tilbake og videre samtidig.

Se musikkvideoen til «I går» her: 

Hvordan var det å produsere sjøl da?

– Veldig moro. Og slitsomt. Èn ting som er fint å slippe, er all logistikken. Når jeg jobber alene, kan jeg jobbe til alle døgnets tider. En trenger ikke å forholde seg til andre enn seg sjøl. Men når det er sagt: det er ikke sikkert at jeg produserer sjøl på neste plate, det tror jeg kanskje ikke.

Nå er Odd én uke ut i turnélivet, og turen skal gå til Trøndelag og Østlandet, samt Sør -og Vestlandet.

Hva gjør du på turné? Rekker du noe annet enn å spille konserter?

– Det blir mest hotellrom. Det er en solid stressfølelse forbundet med å være på turné sånn sett, jeg har en streng logistikk å forholde meg til. Men nå har jeg fått meg en app, den er helt genial! Der står det: frokost da, lydprøve da, konsert da, middag da. Det er litt som å være på skoletur i sjette klasse. Noen har bestemt alt. Det liker jeg. Og så er det satt av egentid i appen. Men det begrenser seg som regel til et par timer før jeg skal spille. Da går jeg kanskje en tur.

Det er bra at Odd har en app, for han skal gjøre unna tjuefire konserter på én liten måned! Den 19. november kommer han hit til Halden; nest siste stopp på turnéen før den store avslutningskonserten på Operaen i Oslo.

– Jeg har vært i Halden flere ganger, det har alltid vært veldig hyggelig å komme dit. Jeg håper at folk har lyst til å komme på konserten. Og vet du, vi kommer til å være skikkelig innøvde når vi kommer til Halden, det kan jeg love. Det er jo slutten på turneen, det er vel den nest siste konserten på turneen. Da kommer vi til å være ordentlige gode.

Odd Nordstoga altså folkens, han kommer hit lørdag 19. november!

Billetter finner du her!

 


 

 

Kommentarer

kommentarer