Pianostredet Figurteater inviterer til forestilling

Denne uka spiller Pianostredet Figurteater forestillinger for barnehagebarn på Kulturhuset! Er du hjemme med barn på grunn av streiken? Da er du hjertelig velkommen til å ta med deg barna og komme på gratis figurteater med flinke Daniel og Håkon.

Onsdag, torsdag og fredag tar Daniel Sandvik og Håkon Mørland med seg sitt morsomme eventyrpiano og rigger seg til i første etasje i Kulturhuset. Dit har de invitert byens barnehager, som skal komme og se figurteaterforestillingen Inni et piano!

– Det er jo streik i barnehagene nå, sier Daniel, så jeg og Håkon tenkte at det sikkert er mange barn som er hjemme uten noe å finne på om dagen! Da kan de jo komme hit, og se en av forestillingene.

Forestillingene spilles altså onsdag, torsdag og fredag, klokka 10, 11.30 og 13. Forestillingen varer om lag en halvtime.

Det morsomme pianoet til Pianostredet Figurteater har vært med siden starten. Utgangspunktet for forestillingen er at pianoet ønsker å underholdes av en gøyal historie.

– Pianoet er en slags bolig for gjenglemte dukker og historier, forteller Daniel, og det kan virke som pianoet kan alle historier i hele verden. Det samler på historier. Men nå vil gjerne bli underholdt med noe nytt.

Daniel og Håkon må være kreative, og finne på en ny og morsom historie til pianoet.

– Dermed sendes vi ut på en reise, for å lage en ny karakter. Hvordan gjør vi det? Da finner vi frem en ting, som for eksempel en blikkboks, og så spinner vi videre på det. På kjøkkenet finner vi øyne til blikkboksen, og så fortsetter vi sånn.

Daniel og Håkon er opptatt av gjenbruk. Mottoet deres er: Ikke kast sokker, lag dokker!

– Man må ikke kjøpe nye ting til en sånn forestilling, vi kan lage noe av gamle ting som vi ikke har bruk for lenger. En blikkboks er jo bare søppel, egentlig, den er jo ferdig. Men vi kan jo gi den nytt liv. En annen ting er at vi bruker lek i forestillingen. Vi bruker leken til å skape karakteren, og leker oss frem til resultatet.

Og når Håkon og Daniel leker og spiller teater, da blir det gøy!

Ta med deg barna og kom på en av forestillingene da vel! Man trenger ikke å melde i fra på forhånd, det er bare å møte opp!

 

Figurteaterforestillingen lages med støtte fra Berg Sparebank, Sparebank1stiftelsen og Halden kommune.

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer