Hva skjer i vinterferien?

Fredag starter vinterferien i Halden, og her kan du lese hva byens klubber og samlingssteder har planlagt for barn og unge i ferien: 

Halden bibliotek:

På Halden bibliotek skjer det noe hver eneste dag i vinterferien! Søndag 16. februar inviterer biblioteket og Halden litteraturforening til Fortellerstund for barn med forfatteren bak Nora-bøkene; Irene Marienborg! Fortellerstunden starter klokken 13. Passer for barn mellom 3 og 6. Gratis inngang.

Mandag 17. februar blir det perleverksted på biblioteket mellom 12 og 17.

Tirsdag 18. februar kommer Klovnen Knut til Halden bibliotek med forestillingen Apestreker! Forestillingen starter klokken 12 og passer for barn fra 4 år og oppover. Gratis inngang.

Onsdag 19. februar blir det papir-og tegneverksted i barneavdelingen mellom 11 og 14.

Torsdag 20. februar er det som vanlig Makerspace i barneavdelingen fra 16-18.30 (9-12 år)

Fredag 21. februar blir det nok et papir-og tegneverksted i barneavdelingen mellom 11 og 14.

Lørdag 22. februar kommer Forfatter og illustratør Line Halsnes til biblioteket for å fortelle fra boken Godtegrisen! Fortellerstunden passer for både store og små griser. Gratis inngang.

Aremark bibliotek

På Aremark bibliotek blir det Brettspilldag for store og små onsdag 19. februar mellom klokken 11 og 14! Ta gjerne med eget brettspill. Se åpningstidene for biblioteket her.

Domino

På Ungdomshuset Domino er det flere ting på agendaen i vinterferien. Fredag 14. februar blir det biljardturnering på huset! Tirsdag 21. januar drar klubben av gårde for Bowling og lazertag i Sarpsborg. Her må man melde seg på 24 timer før avreise.  Søndag 23. januar arrangeres det FIFA-turnering på Geeks eSport.

Rockehuset holder stengt i vinterferien.

Husfliden

På Husfliden i Svenskegata er det Husfliddager i vinterferien! Mandag og onsdag mellom 10 og 14 kan barn og ungdom mellom 9 og 15 komme på huset og lage fastelavnsris, veve armbånd, lage drømmefangere, sy muffinsnålepute – eller lære å strikke! Tirsdag 18. februar er det spikkeverksted fra 18 til 20! Arrangementene er gratis for Ung Husflid-medlemmer, og prisen for ikke-medlemmer er 50 kroner per arrangement. Påmelding til Gerd Arntzen på 414 35 408!

Ungdomssamfundet

Ungdomssamfundet tar Mikaela med seg ungdommene til Megazone i Oslo, men denne turen er allerede fullbooket! På onsdag inviterer klubben ungdommene inn til film og chili mellom 18 og 21.30! Til dessert blir det crepe med Nutella, og dessuten grøsserfilmen IT 2… Målgruppen er 13-20! Tilbudet for 4. til 7. trinn utgår i ferien.

Byparken Ungdomsklubb

Byparken Ungdomsklubb ved stasjonen har de åpent mandag fra 15.30 til 21.00. Onsdag blir det Taco og Bowling på Ed! Her må man imidlertid melde seg på, så ta kontakt HER hvis du er interessert. Lørdag er klubben åpen fra 17 til 21.

Fargespillhuset 

Fargespillhuset arrangerer Karneval-og Fastelavnfest torsdag 20. februar! Først blir det fastelavnsris-verksted, så blir det servering av boller og Pinjata, samt flere andre kule konkurranser.

Østfoldmuseene og Opera Østfold

Søndag 23. februar er det klart for sesongens andre Supersøndag i Fredrikshalds Teater! Denne gangen er det Lille Blå og hunden Voff som kommer på besøk! Det blir verksted, kafe og teater! Les mer om årets første Supersøndag HER. Vil du vite mer om konseptet Supersøndag? Les denne saken da vel!

(For øvrig bør det nevnes at Østfoldmuseene arrangerer vinterferieaktiviteter for barn på Borgarsyssel i Sarpsborg også, som virkelig er verdt et besøk. Borgarsyssel har åpent alle dager, og vinterferieuka vies til Dronning Astrid. Barna kan få lage sin egen krone i kroneverkstedet, og de minste barna kan jakte på kroner i utstillingen, der det har gjemt seg store og små gulllkroner!)

Og for dere som skal reise på fjellet: husk at dere kan låne gratis vintersportsutstyr på Skattkammeret ved togstasjonen! De har ski og skisko og alt du trenger. Skattkammeret har åpent tirsdag og onsdag fra 09 til 15.30 og torsdag fra 09 til 18.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer