Hva leter man etter ved sykehjemmet?

For mange år siden herjet Pokémon-feberen i Norge.  Den lille gule skapningen har nå kommet tilbake, og denne gangen i en app-variant som får folk over hele verden til å gå bananas. Haldenserne er antagelig ikke noe unntak. 

Det er bare timer siden Pokémon Go-appen ble tilgjengelig i Norge, og allerede har tusenvis av nordmenn lastet det ned. (Det skal sies at noen allerede har spilt det en stund, men da har de brukt programmet via utenlandske kontoer.)
På verdensbasis er det over ti millioner som spiller Pokémon Go.

Pokémon ble for tyve år siden skapt av Satoshi Tajiri, og prosjektet rundt Pokémon-satsingen var inspirert av insektsamling. Nå kan man som spiller gå inn i Pokémon sitt univers, og samle ”insektene” hans.
For å kunne spille må man bevege seg, og gå dit kartet viser at disse ”insektene” er. Alt tar utgangspunkt i reelle kart, slik at man i tillegg til mosjon får oppleve og oppdage gater, steder, parker og andre plasser.
Det er Nintendo som har utviklet appen.

Kandusi.no lastet ned Pokémon Go lørdag kveld, og endte opp med en rusletur til Halden sykehjem. Der var det en Poké-stopp, som er et sted der man kan finne utstyr til å fange insektene. Alt dette skjer på mobilskjermen. Det er ingen tvil om at det kan være fort gjort å bli hektet på spill som dette.
Det kan også flere av haldenserne som har begynt å spille Pokémon Go bekrefte. Det er opprettet en egen facebookside, Pokémon Go:Halden.

13699515_10153756697925872_583514860_o

En av de som har lastet ned appen er Siv Larsen Groseth.
– Jeg spilte Pokémon som ung, og syns det var gøy. Lastet ned Pokémon Go for to dager siden, og både jeg og ungene mine syns det er morsomt. De skjønner ikke så mye av det, men de syns naturligvis det er gøy å ha ulike figurer i stua, forklarer Siv. Hun syns det er positivt at spillet gjør at man må ut å gå.
– Unger i dag sitter alt for mye inne, så et spill som får dem til å både gå ut og bevege seg må jo bare være positivt. Syns også det er positivt at det er så mange plasser å besøke her i byen.

En annen haldenser som har testet spillet er Mona-Kristin Arneberg.
Hun hadde ikke noe forhold til Pokémon fra før, men kjente til det via venner.
– Jeg liker konseptet med at man må ”opp og ut” for å spille, litt som geocaching. Det blir spennende å se hvordan spillet utvikler seg videre, for eksempel når man går opp et nivå. Jeg er ikke så ivrig enda, men det virker artig så skjønner godt at det blir populært.

Kim André Henskjold Jensen er mildt sagt begeistret for det nye Pokémon-spillet.
– Dette spillet er et fantastisk sosialt medium som virkelig gjør det sosiale medier skal gjøre, nemlig å sørge for at man er sosial. Folk prater og deler erfaringer, samles i store grupper og prater om alt mellom himmel og jord. Naturligvis mye Pokémon-prat da, forteller han. Han er fasinert over hvor mange som har lastet ned spillet så langt, og hvor mye rart som har skjedd.
– Et sted var det visstnok slik at en Pokémon Go-spiller bidro til å løse en mordsak, fordi en jente fant en kropp da hun lette etter Pokémon i skogen i Amerika. Et annet sted ble en mann påkjørt mens han lette etter Pokémon siden han gikk med nesa i mobilen. Jeg personlig har gått 20 kilometer de siste tre dagene fordi jeg spiller Pokémon Go. Heldigvis ingen ulykker så langt!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer