Skal bære Pilgrimsstaven til Sarpsborg

Noen er mer glad i å gå tur enn andre, og for Rolf Karlsen er det ekstra spennende å gå tur denne sommeren. De neste dagene skal han sørge for at Pilegrimsstaven kommer tilbake til tusenårsbyen Sarpsborg. 

I fjor gikk Mona-Elise Wirkola med Pilegrimsstaven fra Sarpsborg til Trondheim. En ny Pilegrimsled ble åpnet. I år er det organisert vandring fra Trondheim til Sarpsborg med Pilegrimstaven i anledning Sarpsborgs 1000-årsjubileum. Bak arrangementet står Kirken, Sarpsborg Kommune, iSarpsborg og Visit Østfold.
På vandringen fra trøndernes hovedstad til Sarpsborg er det flere som har vært Hovedvandrer, og den siste etappen er det Rolf Karlsen fra Halden som skal ha ansvaret for.

Vandringen er på totalt 46 dager, og noen har vært med hele veien fra Trondheim. Rolf tok toget til Moelv og ble med derfra, og fra i dag (søndag) er det han som tar over ansvaret som Hovedvandrer. Det ser han frem til.
– Jeg ble med fra Moelv for å kjenne litt på følelsen, og er veldig spent på hva de neste dagene vil bringe. Nå har vi kommet frem til Lena kommune, og i dag er det hviledag her, forteller Rolf søndag morgen.
– For meg blir dette en fin opplevelse. Jeg trives med å gå på turer, og jeg trives godt med å bli kjent med nye mennesker. Det er også en viktig del av en pilgrimsvandring at man skal bli bedre kjent med seg selv.

13700204_10206629282920661_7483106778482014452_n

Kirken er medarrangør av Pilegrimsvandringen, men det er ikke bare det kirkelige som står i fokus.
– Det er mange forskjellige mennesker med på vandringen. Noen er med på alt det kirkelige som skjer underveis, og andre er bare med på noe. Vi har for eksempel med et Pilegrimspass som skal stemples i kirkene vi passerer og på de stedene vi overnatter, forklarer Rolf.
– Vi blir tatt imot på en varm og flott måte på de stedene vi ankommer. For eksempel fikk vi en fin omvisning på Domkirkeodden på Hamar, og i Hoff kirke fikk vi være med i klokketårnet og ringe.

13754498_10208582545094017_718189687925622044_n
 Helene Selvik overlater ansvaret for Pilgrimsstaven, og reisealteret, malt av jubileumskunstner Håkon Gullvåg, til etappe 6 sin “Hovedvandrer”, Rolf Karlsen.

En typisk dag for pilegrimene som er på vandring til Sarpsborg er at de står opp tidlig.
– Vi spiser frokost sammen rundt klokken åtte, så er det avgang en times tid senere. Det er ikke noe kjempetempo på vandringen, så vi går omtrent 2-3 mil hver dag, sier Rolf.
– Underveis blir man veldig godt kjent med de man går sammen med. Det er mange med mye livserfaring, og det syns jeg er spennende.

Når Rolf fortalte familien at han skulle være med på vandringen og være Hovedvandrer den siste etappen inn til Sarpsborg så var reaksjonen fra barnebarnet ganske presis.
– Det er så typisk deg å være med på.

Rolf medgir at barnebarnet nok har ganske rett, for han er glad i å gå tur og være sosial.
– Det er fint å vandre i Norge med mye fin natur. Også er det naturligvis hyggelig å ha med kjentfolk, så snart kommer en god venn av meg oppover for å gå et par etapper. Det blir bra!

Pilgrimene ankommer Sarpsborg på kvelden den 28.juli.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer