Monne livestrømmer konsert på søndag

Førstkommende søndag vil Monne Stang Møller livestrømme en matinékonsert fra sin egen stue, via den nasjonale strømmesiden Brakkesyke.

Søndag 29. mars skulle Monne egentlig rigge seg til på Siste Reis for å synge og spille for haldenserne. Men Reis har stengt korona-døra, som så mange andre puber i Norge ble de pålagt å stenge på ubestemt tid. Men Monne lar seg ikke stoppe av korona.

-Musikk og kunst er jo noe som lyser opp hverdagen vår, sier Monne, og jeg tror at i den tiden vi har nå, så kommer nettopp dette til å bli enda viktigere for oss. For selv om vi ikke kan holde konserter og gå på konserter, så tror jeg det er viktig å kunne spre musikk og kunst for å holde motet oppe.

Mange nordmenn har vært innestengt i leiligheten sin siden forrige uke, noen enda lengre. Brakkesjuke vil bli et fenomen. Monne tror kultur kan være en vei ut av isolasjonskrisa.

-Vi er mange som holder oss mest mulig hjemme, både for å ta vare på andre og oss selv. Men siden vi mennesker jo egentlig er sosiale vesener som ønsker å omgås hverandre, så tror jeg dette er ett godt tiltak. Vi kan samles rundt en opplevelse, selv om vi ikke kan være sammen. For meg er også dette en måte å takle denne isolasjonen på. Det å ta opp gamle hobbyer, spille musikk og gjøre ting man liker er viktig nå, tenker jeg. Min samboer Daniel Sandvik og jeg gleder oss veldig til å livestreame konsert gjennom Brakkesyke 2020 nå til søndag.

Søndag 22. mars kan du altså rigge deg til i stua og «gå på konsert» med Monne og Daniel! Har du ikke hørt Monne synge før? Her snakker Monne litt om sin musikk.

-Min musikk er vel både nær og fjern på samme tid. Jeg er veldig glad i musikk som er melodiøs og som inneholder rytmiske innslag. Samtidig så skal den også være litt svevende og inneholde en atmosfære. Jeg regner med at min musikksmak også preger min egen musikk. Jeg er glad i sinnsstemningen vemod. At musikken verken er trist eller glad. Men at den inneholder en stemning som ikke er fremmed, men som man heller ikke helt klarer å sette fingeren på. Hvis det gir mening. Jeg merker at jeg hele tiden utvikler meg som låtskriver nå, og har vel egentlig begynt med å tenke på en plate nummer to. Debutalbumet mitt «Digging In My Soul» ble gitt ut 29. Mars. 2019 og jeg hadde egentlig tenkt å feire dette med en konsert på Siste Reis 29. Mars. 2020. Men sånn blir der dessverre ikke nå. Jeg håper på å spille konsert i Halden til høsten igjen.

Lytt til Digging in My Soul her:

Konserten til Monne vil strømmes søndag 22. mars klokken 13.00. Her kan du følge Monne på Facebook.

Her er lenk til Brakkesyke2020

Foto: Johannes Granseth

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer