Haldensere klare for Tons of Rock

Lørdag var det banduttak til Tons of Rock på Rockehuset. Flere lokale band stilte, og Halden-bandet Self Entitled går en spennende festival i møte. 
Foto: Viktor André Sandberg

Banduttaket på Rockehuset ble organisert i samarbeid med kulturorganisasjonene Tonehjulet Kräftpest og Hoppla Hesten. Formålet med uttaket var å få et ungt og lokalt band til å spille på Tons of Rock i juni.
– Banduttaket ble en stor suksess med syv lokale påmeldte band. Det var svært høyt nivå blant bandene med et aldersspenn fra 14 til 27 år, forteller Jørgen Skontorp. Han har lokalt ansvar for Huth Scene, en av scene på rockefestivalen.
Bandene som spilte i Rockehuset var Moose Empire, Fuzz Generation, Dr.Joe & The Fusion Clinic, Nödutgang For Mark, Next Generation Blue, Self-Entitled og Marvels.

– Self-Entitled gikk av med seieren på banduttaket. De er fra Halden, og spiller grungebasert punkrock. Bandet har spilt sammen I fem år, og består av Even Vold Johansen, Krister Stanes Strudahl og Vetle Mathias Sæli, avslutter Skontorp.

Om Huth Scene på Tons of Rock:
Huth Scene er et samarbeid mellom Tons of Rock, Rockehuset i Halden, og kulturorganisasjonene Tonehjulet Kräftpest og Hoppla Hesten. De lokale kulturorganisasjonene står for halve programmet, hvor det har vært et fokus på unge, lokale og alternative band. Scenen blir derfor et godt musikalsk alternativ under festivalen, hvor de besøkende får mulighet til å oppdage lokale band. Tons of Rock står for andre halvdel av programmet, og bidrar med større artister som skal være med på å trekke folk opp til scenen med byens beste utsikt. Tons of Rock har også hatt et lokalt fokus, med blant annet Mork og Les Punx som trekkplastre med lokal tilhørighet. Det er også større band, slik som polske Mgla.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer