– Parken er godt egnet for bier

Det er ingen tvil om at kortreist mat er populært, og nå får Halden sin egen informasjonsbigård der kan folk bli bedre kjent med hvordan livet i en bikube arter seg.
Foto: Lillian Nyborg 

Det er Halden og Omegn Bikrøkterlag som søndag kveld la ut informasjon om bigården. Den blir den første i Norge, og er inspirert av lignende konstruksjoner i Sverige.
– Plasseringen i haven på Rød Herregård er ikke tilfeldig. Parken er svært godt egnet for bier med alle de ulike trekkplantene som finnes der, og den besøkes av flere tusen Haldensere og tilreisende hvert år, skriver de på nettsiden.

Bikrøkterlaget har fått spesialprodusert bigården i Sverige, og den har pleksiglass som et beskyttende lag mellom biene og publikum. Man trenger ikke å bekymre seg for å bli stukket.
– Bikubenes flyåpninger er plassert på andre siden av en to meter høy vegg, så de besøkende kan trygt bevege seg rundt i området og studere livet inni bikuben og se gjennom vinduer på sideveggene hvordan biene flyr inn og ut av kuben.

DSC_0307
Foto: Lillian Nyborg 

Birøkterlaget har brukt et års tid på å planlegge og etablere bigården. De har fått midler fra Norges Birøkterlag og Sparebankstiftelsen DNB, samt brukt dugnadstimer.
– Hensikten med en informasjonsbigård er å sette fokus på bier og betydningen av deres tilstedeværelse i naturen. Bigården er åpen for allmenheten til enhver tid og er selvinstruerende, skriver de på nettsiden.

Halden og Omegn Birøkterlag inviterer til åpning av Informasjonsbigården søndag 12.juni kl. 13 i haven på Rød Herregård.

Du kan også følge facebooksiden deres, der legger de ut oppdateringer og informasjon.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer