Halden varmes opp med oransje skjerf

Mange ønsker seg et varmere samfunn. Våre oransje skjerf symboliserer nettopp dette, og vi kaller det for Norges varmeste skjerf. Engasjementet for Kirkens Bymisjons strikkedugnad bare øker.

– Nå oppfordrer vi alle til å bære skjerfet i tiden fremover. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier Per Christian Skauen i Kirkens Bymisjon.

Målet med strikkedugnaden er å spre varme – i faktisk og overført betydning. Fredag 1. november deles det ut tusenvis av hjemmestrikkede skjerf igjen, i byer over det ganske land, også i Halden.

– Vi er stolte av våre bidragsytere, som ungdommene ved Halden videregående, samt en masse privatpersoner og foreninger i og utenfor Kirkens Bymisjon. Det er aldri strikket så mange skjerf i Halden som i år, sier Trond Henriksen i Kirkens Bymisjon.

Årets varmeste dag markerer starten på Kirkens Bymisjons juleaksjon “Gled en som gruer seg til jul”. Dette er også en SMS-innsamling hvor pengene som kommer inn blir brukt på våre møtesteder. Her står fellesskap og gode måltider sentralt, men også tilbud om aktivitet og arbeid. For mange forbindes faktisk ikke jula med glede, men heller ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor». Derfor inviterer Kirkens Bymisjon inn til måltid og fellesskap.

Kafé Møtestedet har de siste tre årene laget over 20.000 gratis måltider. Ved å sende en SMS med kodeord GLEDE til 2490 gir man kr. 80,- i støtte.

Om Kirkens Bymisjon:

Kirkens Bymisjon arbeider for å gjøre hverdagen litt bedre for de av oss som faller helt eller delvis utenfor fellesskapet. Vår visjon er at alle mennesker skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Uansett religiøs og kulturell bakgrunn, seksuell legning, livssituasjon eller livssyn.

page1image2946752 page1image1646288 page1image2946640 page1image1646912 page1image1647120

Selve aksjonen med å henge opp skjerfene gjennomføres fredag 1. november 2019. Det er samling på Kafé Møtestedet til Kirkens Bymisjon fra ca. kl. 06.00. Jernbanetorget 2, ved jernbanestasjonen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer