Halden Drum Corps fyller fem

Søndag 5.november feirer Halden Drum Corps sitt femårsjubileum med dunder og brak i Brygga kultursal! Trommegeneral Vidar Eilertsen lover en morsom og variert konsert med fengende rytmer og mye humor.

Halden Drum Corps så dagens lys en januarkveld i 2018. Jeg spør trommegeneral Vidar hvordan det har vært å drive trommekorps i fem år.

– Det har vært så moro! Vi har hatt en voldsom utvikling. Vi starta med fem ungdommer den gangen, vi tenkte å lage en gruppe som kunne underholde i maks ti minutter. Opprinnelig var HDC tiltenkt kun for ungdom. Men vi fant fort ut at foreldrene til disse ungdommene hadde like mye lyst til å spille, så vi fjerna aldersgrensa ganske raskt. Brått var vi 16.

Halden Drum Corps øvde først i kjelleren på Hjortsberg skole. Bildet er tatt i september 2018.

– Vi hadde det kjempegøy, og fikk spilt masse i 2018 og 2019. Så kom den smellen som het Korona.

Vidar forsøkte å holde trommerne samla med videomøter under pandemien, men det var tøffe tider for trommekorpset.

– Vi fikk jo aldri kjent på trøkket. Men når vi da endelig fikk spille sammen igjen, var gleden desto større! Det var en kjempeopptur, og etter pandemien rant det inn nye trommeslagere også. Vi vokste, og utvikla oss raskt. Barnegruppa har også vokst raskt, og de ukrainerne som var med på det gratisopplegget i fjor er fremdeles med oss.

Trommekorpset spilte på Vannvogna i mars, da var flere ukrainske flyktninger med på konserten.

I starten ble trommekonsertene holdt på Hjortsberg skole, men snart leide HDC seg inn i Black Box. Da Black Box også ble for liten, gikk turen videre til Aladdin. Nå står altså Brygga kultursal for tur. I dag teller trommekorpset 44 hoder totalt, herunder 14 barn og 30 voksne.

Hva kan man forvente seg av en HDC-konsert?

– Jeg kan garantere mange fengende rytmer! Vi vil spille en del innslag som aldri har blitt spilt foran publikum før. Dette er uten tvil det bredeste repertoaret vi har hatt på konsert.

I tillegg til å spille på trommer, vil trommerne lage rytmer på tønner, bøtter, rør, koster, barkrakker og poser (!).

HDC på Musikkens dag i Oslo i 2022.

– Det blir enda flere humoristiske innslag enn før, forteller Vidar. Det blir en reise gjennom mange sjangre og rytmer, ispedd en god dose humor. Og så har vi jo en veldig sjarmerende barnegruppe, som skal spille fem innslag helt alene på konserten. Det blir stor bredde, masse energi, og ikke minst mye lyd og lys.

Så dere kommer til å slå på stortromma?

– Ja! Bokstavelig talt. Men det er viktig å påpeke at det blir variasjon også i lydstyrke, det blir ikke bare bråk! Det blir høyt og lavt, lite lys og lyd og mye lys og lyd.

Dette blir stas folkens! Alle dere som har hørt HDC spille, vet underholdningsverdien. Det låter bra, og man blir glad!

Hvordan er det å være trommegeneral egentlig?

– Det er hyggelig å være meg. Jeg blir stoppa over alt: i butikken, på gata, eller hvis jeg setter meg ned på en krakk i parken.  Det kommer alltid noen bort til meg som har hørt oss spille, og synes det er moro med trommekorpset. Vi blir veldig godt tatt i mot der vi spiller, og mange sier det samme: man blir glad av å høre trommekorpset. Og det er jo målet vårt også. Vi har ingen ambisjoner om å bli dyktigst i landet teknisk, vi er musikkens svar på breddeidretten. Det viktigste er at vi har det gøy, og at folk synes det er gøy å høre på oss. Vi skal være gode til å underholde. Og det er vi best til i Norge, det er min beskjedne mening.

Bli med og feire Halden Drum Corps femårsdag da vel! Koncerten starter klokken 16.

Billetter finner du her. 

Ta gjerne med egne ørepropper!

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer