Groovy rytmefest i kultursalen

Det var umulig å sitte stille i setet da Mixdur og Halden Storband bød inn til Motownfest i Brygga kultursal søndag kveld. 

Jeg går knipsende og nynnende ut av Brygga kultursal søndag kveld etter siste nummer på Motown-konserten Let’s Groove – The Motown Songs i kultursalen søndag kveld, og jeg kommer til å knipse meg i søvn i kveld. Låtene! Rytmene! Grooven! Wow! Jeg føler meg endelig opptint etter en lang, kald vinter, nå kan våren bare komme.

«Let’s Groove – The Motown Songs»; en endorfinutløsende konsertopplevelse. Foto: Johannes Granseth

For et fjell å bestige, man kan jo virkelig bli mørkeredd av mindre. Et godt voksent, norsk blandakor, som sammen med et storband skal synge og spille Motown-klassikere? Går det virkelig an? Oh yes, det går veldig an, og det er grooviere enn groovest. Jeg er sannhetsvitnet, sammen med en fullsatt og rockefotrykkende kultursal.

Foto: Johannes Granseth

For å sette stemningen, åpner kor og storband kalaset med Rod Stewarts egne hyllest til Motown-universet; The Motown Song. Allerede nå er det umulig å sitte stille, ikke minst fordi mine medpublikummere tramper takten bortetter sederadene så jeg nærmest hopper i mitt eget sete. Men man kan jo faktisk ikke sitte der som en saltstøtte heller, disse rytmene tar over kroppen til den mest forstokkede og forfrosne nordboer.

Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth

Ensemblet har plukket et morsomt og variert sett med låter fra den rikholdige Motown-katalogen, vi får servert en perlerad av deilige og groovy klassikere. Vi snakker Aretha Franklin, vi snakker Jackson Five, vi snakker Stevie Wonder, Lionel Ritchie, The Supremes og Tina Turner og enda, enda flere. Spenstige og flotte arrangementer for både kor og band spisser grooven ytterligere.

Juliane Derry imponerer med Aretha Franklins «Chain of Fools». Foto: Johannes Granseth

Det er et særs godt grep å veksle mellom tutti-numre og innslag med solister og små korgrupper, dette gjør konserten morsom og variert. Og ikke visste jeg at Mixdur har så mange gode solister i sin midte! Her er det mange flotte sangstemmer, men jeg synes det må være innafor å gi Gro Bøhler en ekstra liten stjerne i boka. For en stemmeprakt! Gro er en ekte souldronning, og blåser meg av banen med Arethas Respect. Wow. Bare wow.

Gro Bøhler blåser oss av banen! Foto: Johannes Granseth
Halden danseskoles elever fargelegger forestillingen med danseinnslag gjennom hele konserten. Foto: Johannes Granseth
Konferansierene Per Weydahl og Kristin Sørbrøden Breda loser oss trygt og stødig gjennom konserten. Foto: Johannes Granseth.

Men hva er vel Motown uten blås? Halden storband gjør grooven ekstra grooovy søndag kveld, det svinger så inni hampen! Musikerne byr endatil på et par instrumentalnumre mens koristene hviler stemmene backstage, og jeg er enig med konferansierene; jammen er vi heldige som har storbandet i Halden.

Som vanlig er storbandet flinke til å la musikerne tre frem fra rekka og gjøre soloer, det gir en ekstra liten piff til låtene.

Foto: Johannes Granseth
Arild Elnes reiser seg opp for en aldri så liten saksofonsolo. Foto: Johannes Granseth
En ganske så emosjonell stund mot slutten av konserten. Arne Dalene beveger med den sterke Sam Cooke-låta «A Change is Gonna Come». Foto: Johannes Granseth

Fortsett å sikte høyt Mixdur og Halden storband, jeg heier på de hårete målene – det gir de morsomste resultatene. Nå blir det mye Motown på Spotify fremover! Dette skulle dog flere haldensere ha fått oppleve. Tør jeg foreslå encore?

Groovy og ut!

Musikalsk leder, Bjørn Ingvaldsen, takker for applaus. Foto: Johannes Granseth
Dirigent for Mixdur, Thor Brattested, tar i mot applaus etter endt konsert. Foto: Johannes Granseth
De tre musketerene i arrangørgruppa får en blomst hver for innsatsen. Foto: Johannes Granseth

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer